Ufo & Yepha

 

“Ingen Som Os” bliver titlen på opfølgeren “U vs. Y”.

Efter debuten “U vs.Y”, hvorfra bl.a. landeplagen i 2003, “Hver Dag” blev løftet fra, har Danmarks mest slagkraftige rap-duo spenderet det meste af deres tid i deres nyindkøbte studie i en bunker under en af gågaderne i Århus C. Der er blevet skruet på knapper, cuttet tracks op og ikke mindst, blevet rappet igennem til den helt store guldmedalje, 24/7/365. Resultatet af det hårde arbejde bliver albummet “Ingen Som Os, der ramte Danmark den 27. Februar 2006.

 

For anden gang åbnede portlågerne igen op til det crazy og musikalske univers Ufo Yepha befinder sig i.

 

Og i modsætning til størstedelen af deres kollegaer herhjemme, besidder duoen blandt de to alene alt det talent der er lagt ned på det nye album. Ingen eksterne producere og ingen ghostwriters.

 

Humoren er stadig en af de drivende elementer i mange af UY´s produktioner, hvilket tydeligt kommer til udtryk i “Op Med Håret”, der er den første single fra det nye album.

 

En sen nattetime da UFO Yepha sad og rodede i en bunke gamle plader, faldt de over et støvet og umiddelbart uforståeligt indisk vokalsample. Efter at have loopet det op og arbejdet lidt med det, begyndte de syngende indere pludselig at lyde mere østjyske og med ét stod det klart at samplet rummede et skjult og imponerende budskab. Og så endda uden at det skulle spilles baglæns. “Op med Håret!” blev der proklameret.

 

Og et nyt catchphrase var igen udfødt af 8000 C.

 

“Op Med Håret” er UY´s kommentar til at de sætter pris på at pigerne gør lidt ud af sig selv, på en skæv måde, med humor og ironi. Den til lejligheden indspillede musikvideo viser da også at de heller ikke er bange for at tage pis på sig selv, duoen optræder som to særdeles metroseksuelle (og måske lidt klumsede) frisører, der mirakuløst formår at give 3 ellers fra naturens side så pæne piger et knivskarpt look.

 

 

elmerdahl.dk / 3. februar 2006 / Kunstner