Torben Chris – stand up

 

 

 

 

Torben Chris er fuldstændig kompromisløs i sit materialevalg.

Han tager fat i verden, holder den op og ryster den i forsøget på at noget logik og fornuft skulle falde ud af lommerne.

Torben Chris er lidt af en street-talker – han kan få utrolig mange ord ud over scenekanten på kort tid og på en måde, hvor publikum sagtens kan følge med.

Hvis publikum vil have jokes om gamle menneskers sexliv og hyperfede mennesker, så får de det – hvis de mere er til hverdagsobservationer, som de kan nikke genkendende til, så er Torben Chris manden, der kan lægge publikum ned med sine beskrivelser af danskernes forhold til deres elkedel eller deres cykelvaner.

Selv når han er grov (og det kan han være), sørger Torben Chris for at smøre sit show ind et tykt lag af selvironi, og det gør ham til en komiker, der kan ramme bredt. Når han står på scenen, har han en god situationsfornemmelse for, hvad publikum ønsker, og han gearer hurtigt sit show efter publikums lyst/alder.

Torben Chris og Thomas Hartmann var værter for Comedy Aid 2014

I 2003 kvalificerede han sig til semifinalen i DM i stand-up med sit 12. show nogensinde. Året efter blev det til en 4. plads, og imens Torben Chris færdiggjorde sin læreruddannelse på Jelling Seminarium, legede han videre med stand-up. I 2005 gav han to shows på årets Jelling Festival efter at have vundet en talentkonkurrence på Vejle Lokalradio.

Torben Chris var i sommeren 2006 på tour med Linda P og Karsten Green med showet “Os fra TV”. Torben Chris blev nr. 3 ved DM i stand-up 2006 og har optrådt adskillige gange på Comedy Zoo, Kulcaféen og på diverse klubber, festivaler og privat fester rundt om i landet. I januar 2007 var Torben Chris på Telia Comedy Tour og blot måneden senere kvalificerede han sig til finalen i seersuccesen fra Zulu “Comedy Fight Club”.

Han har medvirket i Comedy Aid i 2011 og 2012. Sammen med Thomas Hartmann lavede han showet Men’s Room i 2011. Året efter fulgte Hartmann og Chris showet op med Men’s Room 2.

Torben Chris og Thomas Hartmann var værter for Comedy Aid 2014

I 2015 medvirkede han i TV3’s realityprogram: ”Jeg er en celebrity – få mig væk herfra!.”

 

Kort om Torben

Den danske folkeskole blev lidt fattigere, da Torben Chris valgte at fokusere på stand-up frem for lærergerningen. Til gengæld er der lagt op til førsteklasses undervisning af den politisk ukorrekte skuffe, når hurtigsnakkeren går til mikrofonen. Pensum består af en tur rundt i det danske landskab, og talen falder gerne på alt fra livet på SU til livet på Christiansborg. Intet er helligt, og hvis det er, sørger Torben Chris gerne for at gå langt over stregen på en charmerende og morsom måde. Resultatet er stand-up i højeste gear, gerne bundet sammen af en rød tråd i sine shows.

I december 2015 lagde Chris et billede af sig selv og sin 2-årige datter i karbad sammen på Facebook. Det affødte efterfølgende stor omtale i forskellige medier. Chris udtalte selv at “Børn og voksne må gerne være nøgne sammen. Hvis vi ikke kunne tåle at se hinanden nøgne, så ville vi føde/blive født med tøj på

 

elmerdahl.dk / 9. september 2016 / Kunstner