Tørfisk

 

 

 

I 40 år har TØRFISK leveret soundtracket til Vestjylland. Danmarks ældste boyband kunne i 2006 fejre deres 25 års jubilæum – i Thyborøn kalder man det “søllebryllup”, fordi man på disse kanter har svært ved at sige sølv, men også fordi et bryllup mellem 4 mænd godt kan være lidt sølle. Jubilæet skal blandt andet markeres med et nyt album …….”lugter lidt af fisk”, som udkom den 4. maj. Samme dag som selve sølvbrylluppet, der blev afholdt i Thyborøn. I Januar, februar og marts måned blev studiet brugt hos Tommy Rasmussen i Ansager.

 

”I jubilæumsåret præsenterede vi vores nye CD i foråret. Vi har for første gang i vores karriere haft over 40 sange at vælge imellem. Derfor er det blevet til en CD med 17 helt nye sange, samt et “hemmeligt” bonus nummer. Alle vi 4 fisk har leveret sange til pladen, men der er også sange fra andre hænder: Leif Fabricius, Henning Toft Bro, Sv. Erik Larsen, Ib Grønbech og Lars Lilholt. Sidstnævnte medvirker også på CD’en med sit herlige violinspil”, siger Bent Bro fra gruppen.

 

Jubilæumsshowet fra Pejsegården blev opført igen i december måned i Tinghallen i Viborg, sammen med de 3 Seje Sild, Swing Darlings.

 

 

Dette show samt en længere portræt udsendelse om TØRFISK, udkommer i marts måned som DVD. TV Midt Vest har optaget showet og har allerede vist flere klip på TV. Desuden kommer den meget ønskede musikvideo med ”Ørnen Fra Herning” med på DVD’en. Her medvirker Bjarne Riis på cykel og slap line sammen med gruppen.

Thyborøn-gruppen Tørfisk hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene Irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster.

 

De synger, spiller og underholder, så det er en fryd – med typisk vestjysk charme som ikke er til at stå for – og er en stensikker succes med deres lytteværdige, morsomme og ekseptionelle repertoire. Samtidig er Tørfisk drengene dygtige musikere, som forstår at udnytte musikken sammen med deres helt stærke side: de karakteristiske, vestjyske, forblæste mande-stemmer.

Tørfisk’s skæve, finurlige og vedkommende tekster afslører masser af fin sans for tilværelsens sjove sider, og kombineret med friske melodier og udadvendt optræden er underholdningen på topplan.

Med erfaring et godt stykke over de 20 år, og med 12 CD pladeudgivelser i “nettet” harTørfisk stadig stor energi, spilleglæde og et gevaldigt glimt i øjet.

Naturlig charme, humor og ægthed er

Tørfisk i en nøddeskal.

 

I november og december 2003 kunne man opleve Tørfisk sammen med skuespilleren Peter Larsen i skikkelse af Tjener Frandsen og Fru Erna Iversen, til et stort anlagt show med titlen: “Jul i Kjøwenhawn”.

Et totalt udsolgt juleshow som trak mellem 6000-7000 midt- og vestjyder til Holstebro Musikteater og Herning Kongrescenter.

I januar og februar 2004 er Tørfisk på turne’ sammen med Ib Grønbech med en lang række koncerter fra Hjørring og Frederikshavn i Nord til Kalundborg og Greve mod øst. Koncerterne er sat op som et festligt samarbejde med Ib og “fiskene” under titlen “Helt i Fisk”.

Desuden er Tørfisk kalenderen for 2004 allerede godt fyldt op, således kan orkesteret nu melde, at ca. 60 af de i alt 100 koncerter, som der max. “hældes” i kalenderen i 2004, er booket ind. I 2005 genindspiller de nogle af de gamle sange – helt tilbage fra den første LP i 1983.

Trods (eller på grund af) de 25 år på bagen, er Tørfisk besætningen den samme:

Anker Hviid (61): bouzouki, fløjte, sang, 4 børn, 1 kone og 2 kolde fodboldben
Bent Kirk (58): bas, sang, 4 børn (mindst), 1 kone og 1 overdækket udestue.
Egon Kirk (62): banjo, mandolin, sang, 3 børn, 1 kone og 2 folkevogne.
Bent Bro (61): guitar, frugt, sang, 3 børn, 1 kone (endnu) og 1 brugt føntørrer.

 

 

 

Admin / 26. april 2004 / Kunstner