Thomas Eje

THOMAS EJE

Komik i verdensklasse, skrev Politikken

“Komik i verdensklasse”, “Danmarks nye Victor Borge”, ‘Manden er simpelthen genial ” var blot noget af det, anmelderne skrev, da Thomas Eje brugte sit flycertifikat og fløj op i den syvendé himmel med sit nye one-mon show.

Efter 15 år som en tredjedel af Linie 3-holdet tog han chancen og sprang ind på scenen i Tivolis Koncertsal, og præsenterede publikum for et show, der blandt andet spændte over dans, parodier, Griegs Klaverkoncert og rapsang, og udviklede sig til det store gennembrud som entertainer af internationalt format.

Thomas Eje Show var opfyldelsen af en livslang drøm, og Thomas Eje brugte mere end et år på at forberede tekster og indstudere musik, og hans store musikalske talent blev udfoldet på så forskellIge instrumenter som klaver, obo, guitar, trompet og sågar et kaffestel.

Ved premieren i november 1995 var der oprindeligt kun planlagt fem opførelser, men allerede året efter måtte Thomas Eje på grund af den store publlkumsefterspørgsel ud med yderligere shows. Da det sidste show var gået over scenen, stod det helt klart, at der var mange, der endnu ikke havde fået mulighed for at se Thomas Eje Show og, at efterspørgslen stadig var stor, og det blev derfor – med lidt justeringer – genoptaget i oktober 1998 med en række opførelser i Falconer Centret og et show i Messecenter Herning. Over 90.000 begejstrede publikummere overværede disse shows.

Atter engang flød pressen over med lovord og showet blev ved opførelserne i Falconer Centret optaget til udsendeIse på video. En video, som er blevet en af de største succeser i mange år med et salg på mere end 110.000 eksemplarer.

Udover optræden ved lukkede firmaarrangementer har Thomas Eje også medvirket i filmatiseringen at Jane Aamunds roman “Klinkevals”, samt stået på scenen i Privat Teatrets forestilling “Gud hvor de løber” – og mange andre forestillinger.

I 2012 er han igen på banen i en ny udgave af Linie 3

 

Admin / 26. januar 2015 / Kunstner