Sonic Steelband- Caribisk Musik

Sonic Steelband har et repertoire der spænder bredt fra traditionelle steelbandkompositioner fra den caribiske verden, over bløde bossanova’er til jazzarrangementer og andre lækkerier. Sonic Steel er derfor i stand til at skræddersy et repertoire til enhver lejlighed lige fra den gejlede caribiske fest til den mere afdæmpede reception.

Med rødder i den caribiske steelbandtradition leverer Sonic Steelband sprudlende glad musik, der virkelig viser hvad et toptunet steelband er i stand til.
Siden dannelsen i 2001 har Sonic Steelband formået at sætte nye standarder i det danske steelbandmiljø samt at vække international interesse, senest med udgivelsen af det anmelderroste album ”Pieces of Pan”.

Et steelband består af steelpans eller olietønder, som vi kalder dem herhjemme, og de blev opfundet på den caribiske ø Trinidad i 1930’erne, og fik deres nuværende form i 60’erne. Det er den eneste akustiske instrumentfamilie, der er opfundet i det 20. århundrede. Der findes flere typer tønder med forskellige toneregistre fra bas op til sopran, og man kan derfor skabe et orkester udelukkende bestående af olietønder. Et sådant orkester kaldes et steelband. Instrumentet kom til Danmark for ca. 30 år siden og er efterhånden blevet meget populært i alle dele af landet.

elmerdahl.dk / 2. oktober 2014 / Kunstner