Det Fynske Slagtøjsakademi

DET FYNSKE SLAGTØJSAKADEMI

Det Fynske Slagtøjsakademi´s repertoire & instrumentering til koncerter

Repertoiret er meget blandet og breder sig over: latinamerikanske rytmer og melodier, Irsk Riverdancemusik, Musik fra musicals og film, vi har også virtuose og betagende solistnumre på marimba. Hertil kommer vores trommeafdeling som varmer publikum op med rytmer fra alverdens lande med et utal af musikalske genrer.

 

Instrumenteringen i vores er Marimbaband Con Cussion er:

 

Marimba (3 stk)

keybard/bas

Trommesæt

 

Percussionafd:

Congas

timbales

Bongos samt div. håndpercussion instrumenter som tamburin/sambainstrumenter

 

Instrumenteringen i vores trommeafdeling:

mange forskellige trommer så som; lilletrommer, stortrommer, div. hi-hats & bækkener, håndpercussion så som koklokker/ tamburin etc, Egyptiske håndtrommer etc.

 

Vi er for det meste ca. 10-15 stykker når vi er ude at spille.

Det Fynske Slagtøjsakademi’s historie

Det Fynske Slagtøjsakademi blev stiftet 29. april 1999 som en forening med hjemsted i Svendborg. Vores medlemmer kommer fra hele Sydfyn; Svendborg, Tåsinge, Langeland, Faaborg & Bøjden.

Foreningen blev i maj 1999 godkendt som kreds under hovedområde 2 af Kulturel Forvaltning og Folkeoplysningsudvalget i  Svendborg kommune.

Foreningen startede sin undervisningsvirksomhed 1. juni 1999, med både solo- og holdundervisning.

Foreningens nuværende musikalske aktiviteter:

·         Soloundervisning af medlemmer. 

·         ?Con Cussion?; Et marimbaband (slagtøjsorkester) for de dygtigste elever. Dette ensemble tager ud og optræder. Repertoiret byder på alt fra latinamerikanske danserytmer til forrygende xylofonsoloer. 

·         Et junior marimbaband for de yngste elever.

·         Et trommekorps, bestående af forskellige marchtrommer & slagtøjsinstrumenter. 

Børne-Rytmik for børn i alderen 0 ? 8 år. Børnene kommer sammen med deres forældre og spiller, synger og leger musikalske lege én gang om ugen.

Slagtøjsakademiets formål

 

Det Fynske Slagtøjsakademi uddanner unge mennesker i musik & samvær. Foreningen er et tilbud til Fynske unge mennesker med forkærlighed for slagtøjsmusik. Et fristed i musikkens tegn, hvor det sociale samvær danner trygge rammer i sig selv. For medlemmer, ensembler og orkestre bliver der arrangeret forskellige musikalske projekter så som koncerter, koncertturnéer, weekendkurser, deltagelse i musikkonkurrencer, CD-indspilninger m.m.. Og sidst men ikke mindst etablerer vi sammenspil & samvær med andre danske slagtøjsmusikere og Percussionensembler. 

Som forening ønsker vi at styrke samt supplere det allerede etablerede & spirende musikmiljø i Svendborg. Vi glæder os meget til at samarbejde med andre fynske/danske slagtøjsmusikere og -ensembler.

Slagtøjsakademiets visioner

 

Det Fynske Slagtøjsakademi har visioner om at blive et kraftcenter for slagtøjsmusik på Fyn. Som Danmarks p.t. første slagtøjsakademi forpligter vi os til, at skabe de bedste betingelser for dansk slagtøjsmusik samt udbrede kendskabet til slagtøjets mangfoldige instrumentarium.

Vi har ønsket om at kunne skabe et forum, hvor slagtøjsmusikere kan søge undervisning ud i slagtøjsmusikkens spændende univers. Vi ønsker at kunne afholde en masse spændende kurser, workshops, masterklasses etc. med nogle af de utroligt dygtige slagtøjsspillere vi har herhjemme i Danmark. Sessions som gerne skulle være et attraktiv i enhver slagtøjsspillers musikalske horisont..

 

elmerdahl.dk / 18. september 2016 / Kunstner