Sebastian Dorset

 

Sebastian Dorsets attitude er ikke den man normal forbinder med en stand-up komiker…

Her er ingen toilethumor,
aggression eller slag i det forbudte område. I stedet fortæller en voksen mand om livet som enlig, tænksom og forsagt, efter den første ungdom er rimelig skidt overstået.

Men Sebastian Dorset udleverer sit triste liv med så elegante formuleringer og afvæbnende selvironi at det ikke føles påtrængende eller sørgeligt. Tværtimod får publikum både en sjov aften og et lysere syn på deres egne tilværelser.

Sebastian Dorset fortæller afslappet, underfundigt og vidende om de livsproblemer vi alle sammen støder på og drejer dem ind i absurde situationer der gør os i stand til at grine af vores eget liv. Sebastian Dorset har så meget sceneerfaring at han er i stand til på stikord at sammenflette oplysninger fra publikum til komiske kurvestole. (Eller koniske. Han er aldrig helt sikker på hvordan det staves). Sebastian kan også skrue en optræden sammen så den passer personligt til den gruppe han skal underholdet.

Sebastian Dorset har i løbet af sin karriere
som komiker leveret tekster til TV-værter som Mette Lisby, Jarl Friis-Mikkelsen og Jan Gintberg. Det er sket i forbindelse med hans arbejde på redaktionerne bag programmer som Ugen der Gak, Skattefri Lørdag, FC Lisby
og Gintberg Show Off.
Og i forbindelse med de to sidstnævnte fik han endda chancen for selv at dukke op på skærmen.

En af Sebastians store forcer
er som satirisk skribent. Udover at udlevere sin egen oplevelse af livet på elegant og velformuleret vis har han et skarpt blik for verdens tåbeligheder, der undervejs sagtens kan få mere end et enkelt velplaceret spark. Selv ikke emner som politik er Sebastian bange for at tage op og give et satirisk drej. Faktisk er Sebastian efter langt mere end 500 stand-up shows ikke bange for ret meget. Og er ikke bleg for at rode sig ud i improvisationer han først selv ved hvor fører hen når folk griner.

 

PS! Sebastian er desuden inkarneret fodboldfan, og man kan ofte møde ham en søndag langs lægterne på Danmarks nationalstadion, der tilfældigvis også er FCKs hjemmebane…

 

P.P.S.

 

Sebastian Dorset´s foredrag

Hvorfor er der aldrig noget godt i fjernsynet?

Med over 10 års erfaringer med at lave TV både foran og bagved kameraerne, giver Sebastian Dorset svaret på dette spørgsmål, som vi så ofte selv har stillet os hjemme i sofaen. Gennem brug af humor, anekdoter og selvoplevede eksempler på ”TV-logik” giver dette foredrag stof til eftertanke, næste gang man sidder med fjernbetjeningen og dermed magten over seertallene.

Med dette foredrag får I svaret på hvordan det kan være, der kommer flere og flere kanaler, men færre og færre programmer, I gider se.

 

 

elmerdahl.dk / 3. januar 2006 / Kunstner