Rune Klan

Rune Klan

 

 Comedy & Magic

Rune Klan var i 2010 – endelig – tilbage på de danske scener med et stilfuldt og endnu engang overrumplende live show!

Efter en yderst opsigtsvækkende gæsteoptræden for regenten på Christiansborg og en mindre rolle som spøgelsesjæger på Zulu kanalen, er den suveræne tryller og komiker efter tre års pause, snart klar til at drage landet rundt med sit nye projekt: ’rune klan ï det blå show’.

 Rune Klan har med sit originale trylle/stand-up show for lang tid siden bevist, at han med sine helt igennem sindssyge påfund har sin helt egen stil. Uden sammenligning med nogen andre komikere gør Rune Klan altid det, han er bedst til, nemlig at underholde på meget højt niveau.

Kendetegn: Hæsblæsende voldtægt af tryl er, hvad Rune Klan udfører. Ingen anden kan som Rune få store som små selskaber til at flække af grin med sin egen charmerende stil og levering. Rune er altid i sit es, når han optræder, og han elsker det virkelig! Glem alt om den klassiske tryllekunstner med stav og høj hat, når Rune Klan går på! Rune Klan optræder ikke for at rede verden, men for at underholde. Dog har han sin egen lille mission: At gøre op med myten om tryllekunstneren, som den der blot hiver kaniner op af hatten og saver duer over iklædt bedemandstøj.

Bonus: Rune Klan har tryllet siden 1987 og er i den tid blevet et etableret navn i internationale magikerkredse. Som den første dansker nogensinde blev Rune Klan inviteret med til tryllekunstnernes fornemmeste kongres “F.F.F.F. Congress” i USA, hvor kun de 150 bedste af verdens mange magikere får adgang. I efteråret 2003 udgav Rune Klan showet “Rune Klan | tre-i-en” på DVD/VHS. Udgivelsen blev et stort hit blandt de danske stand-up fans og fik guldplade for 20.000 solgte eksemplarer.

MILEPÆLE MED RUNE KLAN:

“Den Ægte Vare”
Rune var i 2002 med til at sætte nye standarder for dansk stand up i ‘Den Ægte Vare’. Med Anders Matthesen, Mick Øgendahl, Geo, Jacob Tingleff og Carsten Eskelund skabtes en klassiker som siden blev udgivet på DVD og solgt i mere end 70.000 eksemplarer.

“Rune Klan | tre-i-en”
I 2003 udgav Rune sit eget show ‘Rune Klan | tre-i-en’ på DVD/VHS. Showet gav et endnu bedre indblik i hvor ferm Rune er med fingrene i den såkaldte close-up genre. Udgivelsen var sommeren 2006 solgt i over 40.000 eksemplarer.

“Gynt”
I 2005 var Rune igen med på den innovative vogn i dansk underholdning med den enestående teatersucces ‘Gynt’ på Betty Nansen. Med Jonatan Spang, Carsten Bang, Geolo G og Bukki Blæs blandedes genrerne skuespil, rap og comedy sammen til en hidtil uset en af slagsen: SKRAKO. “Gynt” blev i 2006 genopsat og er fremført mere end 100 gange.

CV RUNE KLAN:

1976:
Rune Klan fødes på silkeborg sygehus. Flytter umiddelbart efter til mellemøsten (Oman)

1981:
Flytter til Canada

1984:
Flytter hjem til dejlige Danmark

1987:
Begynder at interessere sig for trylleri

1994:
Udgiver tryllevideo til tryllekunstnere ‘three pieces of silver’

1996:
Turnerer rundt i USA og underviser tryllekunstnere

1999:
Optræder for første gang med stand-up på comedy zoo i kbh.

2002:
Turné med ‘Den Ægte Vare’ – dvd solgt i over 70.000 eksemplarer | Stand-up.dk på TV2ZULU

2003:
Close-up trylleshow ‘Stille og roligt’ på bådteateret | DVD ‘Tre-i-en’ – solgt i over 45.000 eks. | Stand-up.dk på TV2ZULU

2004:
TV2 programmet ‘TATAR’ – 10 afsnit i den bedste sendetid | Med på ‘Talegaver til børn 10 år’ DVD udgivelse.

2005:
Turne ‘Stand-up.dk/uk/ok’ m. Geo, Eskelund og Boothby Graffoe (UK) | Close-up trylleshow ‘Forbudt for Børn’ på bådteateret | GYNT’ på Betty Nansen Teatret – en af de største teater succeser i 10 år

2006:
Fight Club Camp Kusse på TV2ZULU | ‘GYNT’ Danmarks Turné

Anden lir: 

* Medvært på TV succesen børnenes MGP

* Skuespiller i ‘Wullfmorgentahler’

* Skuespiller i ‘Perforama’

* Skuespiller i ‘Get Ahead’

*  Deltaget i ‘Talegaver til børn’ hvert år siden 2000.


 

 


 

 

elmerdahl.dk / 21. oktober 2005 / Kunstner