Povl Carstensen

 

 

POVL CARSTENSEN

“Jeg bor på en ensrettet, lukket vej, så jeg kommer ikke så meget ud”, påstår Povl Erik Carstensen, men det er nu en sandhed med store modifikationer. Både på stand-up scenerne og i TV har der de seneste år været bud efter Povl, som siden sin stand-up start i 1991 har vundet flere og flere fans med sin stilfærdige facon og uglede livssyn.

Så selvom Povl måske er den mest lavmælte af Danmarks morsomme mænd, så får han altid sit publikums fulde opmærksomhed, fordi han, selv for trofaste fans, aldrig holder op med at overraske.

Povl Erik Carstensen har lige siden gymnasietiden levet af at optræde. Først som jazzmusiker (kontrabas), og siden skuespiller både på teater og i flere film, blandt andet Erik Clausens ‘De Frigjorte’, ligesom Povl har optrådt som instruktør ved flere lejligheder.

Men han er måske stadig mest kendt som halvdelen af den kultagtige komikerduo, John & Aage (m. Morten Lorentzen), som har optrådt på TV og live over hele landet med stor succes. Duoen har lavet både film og videoudgivelser samt en CD; ‘Danish Design’. John & Aages samlede værker nu er udgivet på to DVD film.

Sideløbende har Povl også fundet tid til en karriere som forfatter af bøger og manuskripter til TV og teater. Det er indtil videre blevet til en børnebog (“Historien om hvorfor Dyrene siger som de siger”) og to bøger med stand-up tekster (“Etværelses med Spisetoilet” og “Ventetiden er gratis”). Senest har han sammen med stand-up kollegaen Thomas Wivel udgivet den alternative historiebog “Verdenshistorien – før & nu”.

Povl Erik Carstensen er således en erfaren underholder, både på dansk og engelsk, der går rent hjem hos publikum af alle typer, og hans humoristiske univers spænder vidt. Blot har Povl til tider lidt svært ved at se det sjove i hentydninger til hans frisure. Som han siger: “Jeg er ikke skaldet, jeg lider bare af ønsket hårvækst”.

 

elmerdahl.dk / 3. januar 2015 / Kunstner