Pianisten & Bumsen

 Sådan startede det hele

Kapelmester og komponist Niels Søren Hansen (46) og skuespiller og instruktør Victor Marcussen (47) har taget initiativ til Pianisten & Bumsen.

Det er mere end 25 år siden Danmark mistede en af sine helt store sangskrivere John Mogensen. Mange af
hans sange er evergreens i hans egne indspilninger. Med ganske få undtagelser har ingen før optrådt med nye versioner af de udødelige sange, som netop Hansen og Marcussen her gør. De har sat fokus på sangenes fremragende og livsnære tekster, som afspejler Mogensens evne til at skildre livets mange facetter.

Hansen & Marcussen har begge været tilknyttet Århus Teater i en årrække og har tidligere arbejdet tæt sammen på blandt andet Clockwork Orange ? med Victor som iscenesætter og Søren som komponist, og Ronja Røverdatter med Victor som skuespiller og Søren som kapelmester.

Victor Marcussen startede sin skuespillerkarriere på Børneteatret Filuren, hvor han blev i 10 år. Derefter fulgte Gellerupscenen, Svalegangen og Århus Teater.

Ind imellem blev der også tid til at løse opgaver for TV og film ? blandt andet som instruktør af filmsuccesen Bølle-Bob. Sideløbende med skuespiller karrieren er han blevet flittig brugt som dramalærer på landets tre statsanerkendte teaterskoler. Og endelig når sommeren blev for lang, stod han på scenen i Århus Revyen. Victor har også instrueret et utal af teater forestillinger, revyer og shows.

Niels Søren Hansen er uddannet ved Musikvidenskabeligt Institut på Århus Universitet i 1985 og debuterede samme år som kapelmester med musicalen A Chorus Line på Århus Teater. Siden har han arbejdet som kapelmester, arrangør og komponist på teatre over hele landet. Søren har blandt andet stået for musikken på forestillinger som Jesus Christ Superstar, La Cage aux Folles og Teaterkoncert Gasolin på Århus Teater, A´int Misbehavin` på Folketeatret, City of Angels, Kiss Me Kate, Grease og Rent på Ålborg Teater. Sidstnævnte vandt en Reumert for bedste musikforestilling.

Victor og Søren begyndte med ?Pianisten & Bumsen? på Café Hack i Århus i 2002, hvor de jævnligt har spillet i næsten to år, og har siden spillet for udsolgte huse på Odense Teater og Randers Egnsteater.
I sommeren 2005 var de på en imponerende Danmarksturné.

elmerdahl.dk / 14. januar 2015 / Kunstner