Peter Kær

 

PETER KÆR
Entertainer, konferencier & skuespiller

…men først og fremmest mand!

Peter som entertainer

 

Peter Kær er og bliver underholder. En sjov mand, der boltrer sig i parforholdets mange kringelkroge. Dette har han gennem sin karriere forelagt publikum – først sammen med Michael Carøe og Mads Keiser i trioen “Plat” (1981-1996), siden som solist i bl.a. “Hyldest Til Hulemanden”.

Han kan tale i en lind strøm om dit – eller i hvert fald din nabos – privatliv. Så godt og så underholdende, at man får helt ondt af grin. På en drenget og charmerende måde indtager han publikums hjerter.

Det er parforholdet, som står for skud – og man nikker genkendende til Peters fremlæggelse af, hvordan forskellen på mand og kvinde gør, at vi misforstår hinanden og i det hele taget anskuer livet forskelligt.

De situationer, Peter Kær præsenterer os for i sit soloshow, vil med garanti gøre os alle en smule klogere – især på hinanden.

Ja, det er uudtømmelig kilde han her har fundet…

 Peter Kær har med sine mange års erfaringer inden for radio og tv udviklet “konferencier-genet”. Det kræver sin mand at være tv- og radiovært. Man er “på” og skal forholde sig til mange forskellige mennesker, situationer og uforudsete indfald.

Peter Kær tænker hurtigt, glider ind i selskabet som en af gæsterne og er lige præcis sådan en, man gerne vil have med til bords. Med et glimt i øjet, musikalitet, afslappethed og initiativ gør Peter aftenen til noget helt specielt; gæsterne går fra festen med følelsen af at have været i rigtig godt selskab!

Peter Kær møder altid velforberedt op – og han ved, fra det øjeblik han går på scenen, lige så meget om arrangementet som værten.

Peter har ofte konferencieropgaver – i alle afskygninger; han har tidligere haft opgaver for SAS, Super Brugsen, Årets Arnold, IFPI Grammy Uddeling, Post Danmark, PriceWaterhouseCoopers, Toyota, Midtfynsfestivalen, PBS, m.fl.

 Peter som skuespiller

Efter 2 sæsoner med den amerikanske succes forestilling “Hyldest Til Hulemanden”, har Peter Kær pakket kulisserne ned og stillet dem på lager, men helt færdig med forestillingen er han alligevel ikke… helt: “Hyldest Til Hulemanden” bookes til lukkede engagementer – i uddrag. Varighed 1 x ca. 40 min.

“Defending The Caveman” af Rob Becker, oversat af Lasse Rimmer har indskrevet sig som det længst spillende one-man-show på Broadway. Mere end 2.000.000 amerikanere har set stykket ! Alle der lever, har levet – eller måske øver sig i at leve i parforhold vil nikke genkendende til Peter Kærs afdækning af, hvordan forskellen på kønnene gør, at det ikke er svært at misforstår hinanden. Oplev en hårdrejsende rundrejse i kønnenes “kamp” og det sikre bevis på, at kvinder reelt pr. dag bruger 7.000 ord mod mændenes 2.000!

 “Man må sige, at der blev grinet højt i Bellevue Teatret lørdag aften. Og det var ikke kun hans egen familie, der bagefter rejste sig og gav skuespilleren Peter Kær stående ovationer efter den 1 1/2 lange One-Man-Show “Hyldest Til Hulemanden”. Ekstra Bladet

 “…Mænd er jægere og kvinder er samlere. Sådan har det været siden hulemanden. Kær bruger disse billeder som gennemgående tema til det yderste – det er bare elegant og præcist”…og selvom vi ikke vil røbe for meget her – er der vist noget om et nyt show i 2003…!!! B.T.

 Lidt mere om Peter

Det er dog ikke kun live, man har oplevet Peter Kær. Radio og tv har spillet en stor rolle i hans karriere. Først som ophavsmand til landeplagen “Brian Igen Igen” (radiosatiren på DR P3, 1989-1993).

Satiren skulle udøves meget mere; tv blev hans næste mål: “TV-PIL – manden med pilen gennem hovedet” (DR, 1992-1997), “Den gode, den onde og den virk’li’ sjove” (1991) og “Mere sport om lidt” (TV2, 1993).

 Peter Kærs ansigt blev for alvor kendt, da han tonede frem på tv som studievært i hhv. “Mandagschancen” (TV2, 1995-96), “Kærs Køkken” (DR, 1997), “Lystløgnerne” (DR, 1998), “Kærs Underværker” (TV2, 1999) og “Hvem Vil Være Millionær?” (TV2, 1999-2000). Senest er Peter set i det samfundssatiriske program “Parlamentet” på TV3 (2003) og igen vært på ”Hvem Vil Være Millionær (2004). I 2007 blev Peter Kær den nye vært i programmet ”Hit Med Sangen”.

 

 

Admin / 26. januar 2015 / Kunstner