På Slaget 12

Den 26. februar 2002 udkom et helt nyt album med På Slaget 12, som fik titlen “Let’s Dance”. Dette album er sammensat som man sammensætter repertoiret til en rigtig god fest. 4-5 hurtige og så en “kinddans”. Vi har her at gøre med sange, som har holdt mangen god fest i gang. De fleste af titlerne er fra slutningen af 50’erne og starten af 60’erne som f.eks. “Be my Baby”, “Bend me, shape me”, “Doo wa diddy”, “It’s now or never”, “I’m a believer”. Dengang var sangene sjældent længere end 3 minutter og de havde nogle særdeles iørefaldende omkvæd. De 21 sange, som er udvalgt til dette album, har alle været kæmpehits.

På Slaget 12 har de sidste år holdt pause fra scenen. Det skyldes naturligvis udgivelsen af Ann-Mette Eltens to succesrige solo-albums. Nu er bandet imidlertid samlet igen og klar til at møde sit publikum på årets mange festivaler. Bandet består af Ann-Mette Elten, Niels Kirkegaard, Palle Hjorth, Joachim Ussing, Gert Smedegaard og Henrik Lynbech. Desuden medvirker Henning Stærk og Åge Aleksandersen på to duetter. Nanna Lüders synger kor på en lang række af sangene.

“Let’s Dance” er indspillet i perioden oktober 2001 til februar 2002. Lyden er så autentisk som muligt i forhold til de enkelte sanges oprindelse og alder. Naturligvis med de forbedrede tekniske muligheder, som nutidige studier giver. Altså vil man opleve en meget akustisk lyd på dette nye album. Bl.a. kan man høre rigtige blæsere og rigtige strygere på albummet.

Siden PÅ SLAGET 12 fik hele Danmarks befolkning til at synge ?Hjem Til Århus? i 1986 har de hørt til blandt et af Danmarks populæreste og mest efterspurgte bands. Pladen solgte mere end 60.000 plader og PÅ SLAGET 12 spillede til over 100 koncerter landet over. Succesen hos det danske publikum var og er hjemme. PÅ SLAGET 12 er kommet for at blive, og succesen er stadig stigende, både hvad angår solgte plader/cd?er samt hos publikum.

Efter “Hjem til Århus” fulgte pladen “Tror du virkelig livet bliver genudsendt” i 1987 med numre som ?Hvad Har Jeg Dog Gjort? og ?Ude På Det Blå Ocean?.

I 1989 kom albummet “Kærlighed ved sidste blik”, som bl.a. indeholdt sangen ?Katolske kys?
I 1991 fulgte endnu en succes cd, ?Sandheden, Baby?, som udover titelmelodien præsenterede hits som f.eks. ?Jeg Elsker Dig Som Vinden Blæser? og ?Ta? Kæresten I Hånden? . Cd’en ?Sandheden, Baby? blev ligeledes udsendt i Sverige, og svenskerne – eller rettere sagt – det svenske pladeselskab EMI, som bl.a. udgav ROXETTE, havde fattet kærlighed for det danske orkester PÅ SLAGET 12, og det de har udgivet. I første omgang blev singlen ?Kærlighed? derfor udsendt på en speciel CD-single i Sverige og umiddelbart efter fulgte ?Sandheden, Baby?.

“Sidst i September” var 1992’s pladeudspil. Denne plade blev kendt for sine velspillede numre “Sommer i det fri”, “At være på vej til den man elsker” og “Tro kun på det bedste”.

PÅ SLAGET 12?s greatest hits-cd med titlen ?Hjem Til Århus – 18 hits? kom på gaden i 1993. Denne salgssucces blev i 1995 efterfulgt af CD’en ?Til Tiden?, – en værdig efterfølger, hvilket uden tvivl skyldtes hits som: ?Sommerregn?, ?Dansesko?, ?Ny Dag? og ?Kold, Kold Mand?

I 1996 kom så PÅ SLAGET 12?s jubilæums CD “De Allerbedste” – en dobbelt CD, som sammen med førnævnte opsamlings CD i alt har rundet et samlet salgstal på 130.000 eksemplarer, hvilket er noget af en præstation i vort ?lille Danmark?. Seneste udspil fra gruppen var udgivelsen af “Ro mit hjerte”, som med nummeret “Lad os nu ta’ tøjet af” har markeret sig som en 100% velspillet plade.

Admin / 26. april 2016 / Kunstner