Moonjam

 

 

Moonjam’s kapelmester og chefkomponist, Morten Kærså, har compileret en Songs for Saxophone – Supreme Collection, med det bedste af det bedste fra bandets store katalog. Det er primært tunes fra de legendariske saxofonplader der pryder det nye album, men også “saxsongs” fra resten af repertoiret har fundet vej frem til tracklisten på Supreme Collection
Albummet blev præsenteret på Midem, den internationale musikmesse i Cannes, i Januar 2002 og har vakt en kolossal opmærksomhed. Allerede blot 2-3 uger senere blev der forhandlet seriøst med store dele af det asiatiske marked om udsendelse i Taiwan, Hong Kong, Malaysia, Singapore og Indonesien. Den nye CD er altså nu blevet udgivet i Danmark.
Moonjam har aldrig været udsendt i udlandet før, mest fordi der ikke er nogen der har prøvet, men nu sker det altså for fuld udblæsning.
Det første ?rigtige? saxofon album fra 92 ?Songs For Saxophone? har efterhånden solgt 85.000 eksemplarer ? helt unikt for denne genre. I 96 kommer efterfølgende ?Saxophonesongs? og nu altså det næste i ?triologien?

Moonjam er kendt for deres Sange For Saxofon ? stærke og melodiøse kompositioner med sine helt egne kendetegn og karakteristika. De fleste kender eksempelvis ?Sari? som er et af de mest populære og afspillede instrumental numre her til lands. Og nu er atter flotte sax ballader på vej i form af numre som ?Shades? ? ?Lullaby? ? ?Catwalk? ? ?Homeland? og ?Beleza?.

Moonjam er også kendt for deres dynamiske og swingende latin-inspirerede numre, som altid begejstrer et stort og loyalt live publikum koncert efter koncert. ?Fuerte? & ?On The Second Floor? vil helt sikkert appellere til den stigende kreds af latin tilhængere.

Der er desuden vokal numre på den nye plade. På de brasiliansk inspirerede ?O Vento Se Sente? & ?Astral?, medvirker de 2 herboende brasilianske sangerinder Silvana de Lima & Carla Moreira. Og så er der ikke mindst gæste medvirken af Kaya Brüel på ?On the Second Floor?, ?Que Sera?, ?Holding On? og ?Dont Give Up?.
Albummet indeholder tillige 2 cover versioner. Således har Moonjam ?begået? deres egen fortolkning af Chicane`s remix af Bryan Adam`s ?Don`t Give Up? og Richard Marx` ?Right Here Waiting?, der smelter helt naturligt ind i Moonjam`s musikalske univers.

Igennem hele albummet oplever vi Benjamin Koppel i forrygende og medrivende form på sopran og alt saxofon. Morten Kærså er her kompositorisk tæt på den absolutte top klasse i ?konkurrence? med bl.a. Kenny G. og Chick Corea. Selv siger Morten, at han henter inspiration fra så forskellige kunstnere som Sting, Weather Report og Burt Baccarach.

Moonjam består af : Benjamin Koppel / saxophones ? Morten Kærså / Keyboards, guitar & vocal. Rasmus Kærså / bass ? Morten Kærså / Drums.

Admin / 26. april 2004 / Kunstner