Mette Frobenius

 

 

Mette Frobenius er, med sine mere 10 år i stand-up branchen en bundsolid garant for et godt grin. Der er ikke mange områder i livet, Mette ikke er i stand til at behandle på overraskende og meget morsom vis.

Kendetegn: Mette skiller sig meget fra de andre komikere. Dels er hun erhvervsjurist, fungerende domsmand, politisk aktiv, gift og har to børn, dels er hun kvinde. Den udprægede selvironi er hendes humoristiske udgangspunkt, og kvindens vinkel på tilværelsen kommer altid til udtryk, når Mette indtager scenen. Mette står som lysende eksempel på, at stand-up ikke nødvendigvis behøver at bevæge sig under bæltestedet for at være hylende morsomt. Både i 2004 og 2005 kunne man opleve Mette i velgørenhedsshowet “Talegaver til Børn”.

Mette er en altid veloplagt konferencier, samt en af de eneste komikere, der gerne udvikler specifikt målrettet materiale til netop dit arrangement. Mette har en enestående evne til at sætte sig ind i nye stofområder. Som uddannet erhvervsjurist er hun i stand til at vinkle humor og komik indenfor erhvervsbranchen, og hun er derfor meget eftertragtet hos større erhvervskunder og til salgs- og motivations arrangementer. Alt kan med andre ord lade sig gøre, når Mette Frobenius står ved roret.

I 2006 tog Mette fat på meget aktuelle emner som ytringsfrihed og religion i showet “De hellige køre” som blev til sammen med Poul Carstensen, Brian Mørk og Thomas Wivel.

Bonus: Sideløbende med sin stand-up karriere er Mette Frobenius fast skribent på magasinerne ”Workout”, ”Mama”, ”Kiwi” og ”Yoyo”.

Som stand-up-komiker og erhvervsjurist har Mette Frobenius skabt sig en niche, hvor hun bruger lige dele skarp tunge, funny bones og koncentreret forberedelse til at levere stand-up i dansk verdensklasse.

DJØF Bladet nr. 22, 2008 19.12.2008

 

 

elmerdahl.dk / 29. december 2005 / Kunstner