Marie Carmen Koppel

 

               H v i d  S a n g e r    “S o r t”   H j e r t e

Marie Carmen Koppel har optrådt på den danske musikscene siden 1989, og hun har medvirket som korsangerinde på mere end 30 pladeindspilninger fra soul, rhytm ‘n’ blues til rock. Dog er det gospel musikken hun vender tilbage til igen og igen.

 

Marie Carmen Koppel er datter af ex. Savage Rose musikeren Anders Koppel og operasangerinden Ulla Koppel – barnebarn af komponisten og pianisten Herman D. Koppel. Hun er vokset op i et miljø, de vrimler af musikalsk mangfoldighed med forkærlighed til den spirituelle amerikanske musik, hvor hun som barn især lyttede til Stevie Wonder og Marvin Gaye. Hendes helt store forbillede er Whitney Huston.

 

Marie Carmen Koppel spænder musikalsk over genre som gospel, jazz, rhytm ‘n’ blues over til rock og pop, hvor hun kan sammensætte et repertoire af coverversioner med f.eks. Whitney Huston og andre af de populære store stjerner. Til juletiderne kan hun optræde med et repertoire af traditionelle danske og engelske julesange. Marie Carmen Koppel akkompagneres af pianisten Sten Rasmussen og hvis der skal ekstra fylde på, så tager hun Benjamin Koppel med på saxofon.

 

Marie Carmen Koppel er virkelig god – bare spørg i New York eller nærmere bestemt i Brooklyn, hvor hun har slået sine sjælfulde rytmiske folder. I kirken “Fountain Church Of Christ” var Marie i 1 1/2 år den eneste hvide sanger, og hun gav den som solist overfor store stjerner som Madonna og Quincy Jones. Selvtilliden og musikaliteten er i orden.

 

Biografi

 

Marie Carmen Koppel er en af de største soul- og gospelstemmer, vi har i Danmark. Marie Carmen har gennem det sidste år turneret det ganske land tyndt, når hun da ikke lige har været på “træningsophold” i New York, hvor hun blandt andet synger i en lokal kirke i Brooklyn og på en række natklubber. Hun er derfor hele tiden inspireret og i udvikling, et faktum der lever stærkt i hendes repertoire.

 

1971: Født på Frederiksberg, i København i Danmark

1976: Tager på sommer højskoler, hvor hendes far Anders Koppel underviser. Her starter interessen for at synge.

1977: Barndommen var præget af masser musik. Starter dette år med at spille violin. Fortsætter med det i 10 år.

1989: Afslutter Hf-eksamen, og vinder Berlingske Tidendes rytmiske talent pris.

1990: Synger i flere bands, og spiller på caféer og klubber. Begynder at skrive egne sange.

1991: Bliver en del af orkestret Moonjam. Synger både live og på plader kor med nogle af landets førende kunstnere. Det er blevet til 30-40 plader til dato.

1992: Tager på turne med Sanne Salomonsen og danner sammen med sin bror, Benjamin Koppel, sit eget orkester, “Carmens Kapel”, som spillede henimod 50 koncerter.

1993: Indspiller eget materiale i Easy Sound Studio, og optræder som solist i Tv-programmer som “Meyerheim”, “Ulvetimen”, “Lorry”, og “Elevatoren”

1994: Modtager legater fra Den Danske Banks Jubilæums Fond, Dronning Ingrids Fond, og Dansk Artist Forbund, for hvilke hun Tager til New York og synger på klubber som “Chaz & Wilson”, “Sylvias”, “Café Wha!” med nogle af Amerikas førende R&B stjerner. Som første hvide og ikke amerikaner synger hun som solist i gospel kirken “Fountain Church of Christ” i Brooklyn.

1995: Indspiller eget materiale i “The Power Station” I New York.

1996: Udgiver selv sit første solo projekt, et gospel album, optaget live i Copenhagen Jazzhouse, akkompagneret af pianisten Steen Rasmussen.

1997: Turnere flittigt over hele Danmark, samtidigt med at hun komponere nye sange.

1998: Indspiller albummet “Yearning” der rummer eget materiale og udgives på Sundance i november.

1999: Turnere, med nyt orkester, med pladen “Yearning”.Spiller blandt andet 5 koncerter i New York. Medvirker, som solist, på CD’en “A Touch of Gospel”. Cdén har solgt mere end 75.000 eksemplarer.

2000: Medvirker i operaen “Rebus” skrevet af Anders Koppel og opføres på den anden opera i Kbh. Turnere med “A Touch of Gospel”. Skriver kampagnesangen ”My Life Is Safe With You” til Dansk Røde Kors. Skriver sangen “Labyrinter” til projektet “Vintereventyr”, en gendigtning af H.C. Andersen eventyr af Willy Sørensen. På den medvirker bl.a. Iben Hjejle, Hanne Boel, Søren Kragh Jacobsen m.fl.

2001: Spiller koncerter i Frankrig. Medvirker i en reklame kampagne for HT, som vil kunne ses fra September 2002 i biografer og på TV. Turnere stadig flittigt. Spiller en udsolgt turné for Folkekirkens Nødhjælp i november. Samt de traditionelle julekoncerter rundt om i Danmark. Slutter året af med 2 udsolgte koncerter i Copenhagen Jazzhouse.

2002: Spiller koncerter over hele Danmark. Indspiller ny CD med titlen “Stay For a While”. Albummet udkom i januar 2003.

elmerdahl.dk / 9. oktober 2007 / Kunstner