Kurt Ravn

Som skuespiller og sanger er Kurt Ravn en af Danmarks mest kendte kunstnere. Hans vel nok mest markante rolle som skuespiller var i TV-serien “atador”, hvor han havde rollen som den iltre jernbanearbejder “Røde”.

 

Når du vil høre noget godt og smukt, kan du ønske dig Kurt Ravn, der er i topform, når det skal gælde musicals, operetter og evergreens.

Til tider optræder han også sammen med Susanne Elmark, Lene Siel, m.fl

Kurt Ravn er en gudsbenådet kunstner!

Siden han blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1973 har han markeret sig som en af sin generations mest talentfulde og alsidige skuespillere og sangere.

Sideløbende med de mange roller på teater, film og TV har han dyrket sin musikalske karriere med koncerter i hele landet og talrige CD-indspilninger.

 

Han mestrer som få både skuespillets og sangens kunst, hvilket har bragt ham stor succes i musical-roller som bl.a. Jean Valjean i Les Miserables. Anatoly i Chess, Jabbadoor i Atlantis og Che i Evita. I 1996 debuterede han som operasanger i Wiens berømte Konzerthaus i rollen som herr Leonard i Carl Nielsens Maskarede. CD-indspilningen af Maskarade udløste senere en Grammy.

I sommeren 1998 var han sammen med Etta Cameron solist ved koncerter på St. Croix. St. Thomas og St. Jan i anledning af 150 året for slaveriets ophør på de tidligere danske besiddelser. Da Bo Holtens opera Maria Paradis havde urpremiere på Den Fynske Opera i 1999, sang Kurt Ravn rollen som Dr. Mesmer. I 2000 repræsenterede han Danmark i den specielle Les Miserables 10-års Jubilæums-koncert i Royal Albert Hall i London og kunne om sommeren opleves i Tivoli Showet med Sanne Salomonsen, Preben Kristensen og Per Pallesen. i 2001 var han atter på Den Fynske Opera som MasHeath i John Gay´s Tiggeroperaen.

Kurt Ravn er jævnligt solist hos landets symfoniorkestre og har et tæt samarbejde med De Nordiske Spillemænd samt pianisten Carl Ulrik Munk-Andersen.

Kurt Ravn har udgivet adskillige CDèr ? senest “Stille som sne” samt danske vuggesange med Radiounderholdningsorkestret.

I 2002 og 2003 har Kurt Ravn høstet stor succes i forbindelse med “Julekoncerter” sammen med trompetisten Per Nielsen og Carl Ulrik Munk-Andersen.

Julekoncerterne er blevet en fast tradition for Kurt Ravn
Kurt Ravn har udgivet adskillige CDèr – senest julealbummet “Stille Som Sne”, som rummer såvel letheden, som det stille og inderlige foredrag samt den store hymne.
Kurt Ravn vil med sin store sangstemme og sympatiske udstråling danne en perfekt baggrund for en smuk musikalsk oplevelse i kirken ved dette års julekoncerter.

Admin / 26. april 2015 / Kunstner