Keld & Hilda

keld%20%26%20hilda-logo

keld og hilda

Skulle man forsøge at sætte etiket på Keld & Hilda, kunne man vel på almindeligt dansk kalde dem: UNDERHOLDERE! Siden 1976 har de sammen fået folk i alle aldre og fra alle samfundslag til at nynne med på deres sange. Præcis som Keld Heick solo – eller sammen med legendariske The Donkeys – gjorde allerede fra 1966 med landeplager som Ved landsbyens gadekær og Vi skal gå hånd i hånd. Efter at have sat Danmarksrekord med hele 9 sejre i Dansk Melodi Grand Prix har Keld Heick i de senere år koncentreret sig om Tv-arbejdet, som har gjort ham til en populær studievært på forskellige tv-stationer bl.a. TV2´s Lykkehjulet og DR Tv´s Musikbutikken. Hilda har på samme tid været organisator og det kreative samlingspunkt bag kæmpesucces´en: Nykøbing F. Revyen 1993-1998. Keld og Hilda er i dag mere populære end nogensinde. Mange sølv-, guld- og platinplader vidner om stor folkelighed gennem 4 årtier, og Grammy-statuetter fortæller om den respekt, kolleger, branchefolk og journalister nærer for deres faglige dygtighed og seriøsitet. Denne seriøsitet over for deres arbejde betyder heldigvis ikke, at de tager sig selv højtideligt. Tværtimod byder deres sceneshow på en forfriskende og afvæbnende selvironi og distance. De akkompagneres af Kelds guitarspil eller singback afhængig af showets art. I de senere år er de også blevet akkompagneret af bl.a. Ålborgs symfoniorkester, Sjællandske livregiment, Urania, Helsingør Byorkester eller med danseorkestrene Fancy, Klaus & Servants samt Kim & Hallo. Deres repertoire strækker sig over viser, revy og til pop, og af og til listes der et godt gammeldags rock og rul nummer ind i programmet. Joh – man bliver i godt humør i selskab med Keld & Hilda. Keld er i øvrigt i de senere år blevet engageret med stor succes som toastmaster til større firmafester. I løbet af efteråret 1999 udkom single Cd´en Hva´ ka´ du´, som viste nogle overraskende nye sider af parret, der har fået tilnavnet: HR. OG FRU DANMARK!!!

KELD & HILDA DATA

Keld Heick
Keld Arne Heick.
Født den 24. Februar 1946.
Instrument: Vokal ? rytmeguitar.
Fra 1962 til 66 med I gruppen The Donkeys.

Gruppen skiftede derefter navn til Keld og The Donkeys og gik over til pladeselskabet EMI. Keld og The Donkeys blev opløst nytårsaften 1980, og Keld fortsatte sammen med fru Hilda som duo frem til i dag. Keld Heick er uddannet folkeskolelærer i maj 1969. Hobbies: Fodbold (KB), håndbold, cykling og tennis. Scenedebut: Schneekloth?s skole 1960-61. Pladedebut: I´m waiting for you i 1965. Gennembrud: Ved landsbyens gadekær fra 1966. med pladedebuten Do you speak english?. Men efter lidt optræden til en fodboldfest og lidt sangøvelser for familien i hjemmet, gik det bare derudaf med et lille bitte smil og lidt forår i luften.

Hilda Heick er uddannet edb-programmør samt merko-nom i data. Hobbies: Haven og syning. Scenedebut: Holte Star 1980. Pladedebut: 1976. Bryllupsdag: 24. august Børn: Datteren Annette Heick, født den 12. november 1971.

Admin / 26. april 2004 / Kunstner