Julie Berthelsen

ASASARA  – det tredje soloalbum fra

den dansk/grønlandske sangerinde

 

Det længe ventede tredje album fra Julie Berthelsen har fået titlen “Asasara” — det grønlandske ord for “min elskede”. En præcis overskrift for denne rejse ad kærlighedens veje og vildveje, fortalt i 13 nye sange. Fra sange om den overstrømmende og lykkelige forelskelse og det stærke forhold vi alle drømmer om — til de mere blåtonede sange om al den tvivl, nagen og jalousi der følger med, når kærligheden ikke makker ret.

 

Overalt fortalt og fortolket overbevisende af Julie Berthelsen, der endnu engang synger hjertet ud, så det kan mærkes, at her er en der kender alle følelserne.

 

Med mere end 120.000 solgte eksemplarer af sine to første albums, har der naturligt været store forventninger til et nyt album fra Julie — og “Asasara” er det overbevisende resultat af efterhånden to års arbejde med at skrive og finde nye sange og få dem indspillet på den helt rigtige måde. Mere end halvdelen af sangene på “Asasara” har Julie som med-sangskriver — mens de øvrige er nøje håndplukket fra gode sangskrivere i ind- og udland.

 

“Asasara byder naturligvis på flere af de klare og umiddelbare powerpop-sange, der efter monsterhits som “Shout” og “It’s A Wonderful Feeling” nærmest er blevet en slags signaturnumre for Julie. Radiostationerne har allerede lagt den kraftige førstesingle “Take Me Away” i top-rotation — og på “Asasara” følges den op af andre potentielle radiohits som “Time Traveller”, “Ain’t Giving Up” og “Someone Else’s Dream”, alle med Julies intense vokal som det absolutte fikspunkt.

 

Det er tydeligt at mange af de sange Julie ikke selv har været co-writer på, til gengæld er skrevet direkte til hende. Som eksempelvis sangene fra det svenske makkerpar Wolbeck og Lindblom, der tidligere har skrevet til og med Julie — og som her på “Not That Song”, »November December” og “I Rise Above” (skrevet med Julie), endnu engang fanger lyden af Grønlands åbne vidder og uendelige horisonter, som den perfekte baggrund for Julies store stemme og tekster om savn, længsel og om at finde styrken i sit eget hjerte.

 

Julies eminente sans for det store drama fornægter sig ikke på fornemme ballader som “When We Fall In Love Again” og “Ali I Ever Wanted”. Den fine signatursang “Tomorrow” fra den svenske tv-serie “Kronprinsessen” og Julies helt personlige hyldest til kronprinseparrets bryllup – titelnummeret “Asasara» – er med til fuldende indtrykket af et særdeles stærkt tredje album fra en af vores bedste sangerinder.

»Asasara” er produceret af Oh Poulsen, Niels Brinck, Vacuum, Moh Denebi, Thomas Gustafsson, Jean-Paul Wall, Mads Haugaard, Rune Westberg og Mikkel Damgaard.

 

“Asasara» udkom i Danmark og Grønland den 29. januar 2007.

 

År for År

 

1979 Julie fødes i Århus

 

1980 Familien flytter til Godhavn i Diskobugten på Grønland.

 

1984 Flytter til Nuuk

 

1990 Begynder for alvor at synge

 

1995 Bliver som 14-årig hyret som korsanger ved gendannelsen af faderens orkester Sume

Laver sine første studieindspilninger og bliver siden flittigt brugt som både solist og korsanger med skiftende bands

 

1998 Er med i gruppen NANU, hvis speciale er grønlandske sange og chanting

 

1999 Flytter til Århus for at studere medicin

 

2002 Deltager i Popstars og bliver nummer 2— får kontrakt med EMI og udsende debutsinglen “Every Little Part of Me”. Singlen sælger på rekordtid mere end 30.000 eksemplarer og går ind som # i på singlehitlisten, radiolisten og Tjeklisten. Julie tager orlov fra sit studie

 

17/2 2003 Debutalbummet “Horne” udsendes — går direkte #l på albumlisten og sælger 35.000 på blot to uger. Albummet ender med at sælge knap 100.000 enheder.

 

28/3 2003 Påbegynder sin første Danrnarksturné

 

30/10 2003 Vinder en ZULU Award, “Årets Sangerinde”

 

Dec. 2003 Indspiller nummeret “Jesus & Josefine” i duet med Martin Brygmann til årets familiejulekalender på TV2.

 

28/2 2004 Vinder tre Danish Music Awards, “Årets Sangerinde”, “Årets Nye Danske Navn” og “Årets Danske Popudgivelse”.

 

14/5 2004 Optræder ved Kronprinsebrylluppet med “Asasara” sammen med sine grandfætre

 

27/9 2004 Det andet album “Julie” udsendes og singlen “It’s a Wonderful Feeling:

bliver et stort hit

 

29/10 2004 Danmarks turné starter

 

2005 Indspiller “Tomorrow” til den svenske filmatisering af Hanne Vibeke Holsts “Kronprinsessen”, der senere bliver indstillet til en Emmy for bedste udenlandske TV drama.

 

2006 Komponerer og indspiller sit tredjealbum. Singleforløberen “Take Me Away” udsendes i november og går Top 10.

 

22/1 2007 Det tredje album “Asasara” (“Min Elskede”) udsendes.

 

Marts 2007 Danmarks turné planlagt til marts/april.

Derudover har Julie været ambassadør for Red Barnet siden

2005, og har også været vært på TV-programmer som “Rock på Rosenborg” og “Julehilsner til Grønland”.

 

 

 

 

Admin / 26. april 2004 / Kunstner