Johnny Reimar

JOHNNY REIMAR

? fra rock til ridder

Det stod ikke skrevet i kortene at Reimar Kristensen, der er født d. 12 Juni 1943 i Odense, skulle blive en af landets mest populære kunstnere. Han fik sit gennembrud i 1961 hvor han debuterede på plade med The Cliffters og tog samtidig navneforandring til Johnny Reimar.

På hitlisten overhalede han i disse år sine egne idoler ved at indtage førstepladsen, medens Cliff Richard, Elvis Presley og The Shadows måtte “nøjes” med lavere placeringer.

I 1964 tog Reimar skridtet fra engelsksproget rocksanger til folkelig dansk solist , da han indsang “Lille Fregnede Louise”, som stadig er at finde på hans repertoire.

Mødet med Louise resulterede også i sangerens første sølvplade efter et salg på mere end 50 000 stk. I dag har melodien for længst rundet de 100 000.

Johnny Reimar var også den første solist, der indtog Dansktoppens førsteplads i 1968 med “De violer du plukker” Og de kommende år var han fast inventar på radioens populære liste.

Dog ikke med melodien “Du burde købe dig en tyrolerhat” som aldrig blev spillet på dansktoppen.

Til gengæld kunne man i 1969 opleve melodien på landsdækkende TV, i en udsendelse fra “Vin og Ølgod ” og sølvplade nr. 2 var hjemme.

Tyrolerhatten har siden været Johnny Reimars varemærke.

Året efter lancerede Johnny Reimar sin populære Party – serie, der tilsammen har solgt mere end 1 million eksemplarer.

Reimar blev hurtig synonym med folkelighed, og fyldte i mere en 25 år landets sportshaller, hvor han optrådte med sit store Party Orkester.

Sideløbende blev der også tid til at prøve kræfter med andre genrer og i 1986 var han igen tilbage på hitlistens førsteplads, med fodboldsangen “Ha – li – ha – li – ha – lo”,  og i en årrække turnerede han landet rundt med “Smølferne”, som den mest efterspurgte børneunderholder.

I dag , 25 år efter, kaldes han stadig Smølfefar af sine gamle fans, og smølfemelodien er også en fast ingrediens på hans repertoire.

I 1987 blev The Cliffters gendannet og efter en optræden i Tivoli, ønskede hele landet igen at opleve Danmarks første pigtrådsorkester.

Det er blevet til mere end 2000 koncerter, hvor både unge og ældre kunne glæde sig over genhøret med det legendariske orkester.

Johnny Reimar har også været en flittig gæst i både radio og tv.

“Sikke en fest” hører således til de mest spillede i radioens populære Ønskekoncert.

I 10 år har Reimar også været studievært på tv og haft sine egne programmer.

Hvem husker ikke “Kun for sjov” på TV 2, hvor voksne skulle gætte børns sjove forklaringer i eller “Blind passager” hvor Reimar var kaptajn. Serien som blev vist gennem et helt år på TV 3.

Den største seersucces fik Johnny Reimar, da han i 1998 igen tog tyrolerhatten på, og lavede tv- udsendelserne “Fællessang på Bakken”.

En succes der hvert år siden er fulgt op af DR, og som har slået Johnny Reimars navn fast, som en af Danmarks mest populære kunstnere.

I sommeren 1999 udsendte Universal en tredobbelt cd, med Reimars største succeser, som strøg til tops på hitlisterne og medførte, at han på Roskildefestivalen modtog en firedobbelt platinplade. Samtidig havde sangeren opnået en enorm popularitet, ikke mindst hos de helt unge og vejen var banet til landets mange diskoteker og festivals.

Johnny var kult-Johnny var Gud.

En helt ny status for den 58 årige sanger der har holdt sig på toppen i snart et halvt århundrede. I forbindelse med årtusindskiftet udgav Reimar sine erindringer under titlen “Mr. Showbiz – fra Rock til Ridder? Johnny Reimar blev d. 2 Sept. 2000 slået til ridder af Malteserordenen i Skanderborg Slotskirke, som et smukt punktum for en indtil nu, flot karriere.

  

 


 

elmerdahl.dk / 5. oktober 2005 / Kunstner