Jette Torp

 

Siden 1994 har Jette Torp indtaget de største scener med stor succes, ligesom Jette Torp’s to seneste albums “Here I Am” og “What If I Do” nu tilsammen har solgt over 150.000 eksemplarer. Succesen med de store shows var massiv. Jette fik derfor lyst til at afprøve en idé hun længe havde haft i tankerne, – idéen om at spille ‘håndgjort musik i øjenhøjde’.

Denne idé indebar et lidt andet repertoire og et mindre band, samt at blikket blev rettet mod de mindre scener, hvor nærværet er i højsædet og hvor det tætte samspil mellem solist, band og ikke mindst publikum giver mulighed for at prøve nye og spændende musikalske veje.
I perioden fra december 2000 og frem til maj 2001 drog Jette Torp så ud på de danske landeveje med turnéen “Special Moments”, for at besøge godt 30 koncerthuse, spillesteder og kirker. Med sig i bandbussen havde hun sit nye akustiske band, samt et spændende og anderledes repertoire bestående af sange som – “Only a Woman’s Heart”, “Fear is the Enemy of Love” og “Come Running Home Again, Katie” – alle fra den irske sangtradition. Derforuden nye selvskrevne sange med klange fra et irsk musik univers, samt ballader og sange med inspiration fra country, rock og blues.

Stor var spændingen da Special Moments-turnéen blev skudt i gang kort før nytår, for hvordan ville Jette Torp’s store publikum reagere på de nye musikalske ideer? Efter få koncerter kunne enhver bekymring viskes bort. Publikum var begejstrede, der var udsolgte huse, og koncerterne fik netop det nærvær og den intimitet og humor, som Jette havde drømt om.

Og så var det blevet tid for at skrive det næste kapitel i Jette Torps succesfulde karriere. Jette indspillede sit albummet med titlen [New Tracks], som på mange måder afspejler Special Moments-koncerterne. På CD’en medvirker Jettes orkester samt Billy Cross. Fra den irske musiktradition medvirker Nollaig Casey på fiddle, Tommy Keane på uilleann pipes og whistles, samt Svend Kjeldsen på bodhrán. Alle bidrager de med nye og spændende farver til Jettes sange. Udgivelsen blev fejret med en TV-optaget koncert på det århusianske spillested Train, hvor Jette fik lejlighed til at synge duet med en af sine egne inspirationskilder, nemlig den store irske sangerinde Mary Black.

Jette Torp “Snowflakes in fire”
I november 2002 udgav hun sit nye album “Snowflakes in fire” hos pladeselskabet RecArt, en produktion som i endnu højere grad end sidst er udtryk for ‘new tracks’ i Jettes karriere.
Håndboldsangen “Vi er på vej”.
En ganske særlig sang på “Snowflakes in fire” er “Vi er på vej”, med tekst af Jette Torp og musik af Jan Kaspersen. “Vi er på vej” er nemlig slagsangen til det unge danske kvindelandshold i håndbold, som spiller om EM-titlen i december måned. Indspilningen af slagsangen og en tilhørende video er blevet til i et samarbejde mellem Jette Torp og hendes pladeselskab RecArt, Dansk Håndbold Forbund og TV2. Sangen er indspillet af Jette Torp & Band, Boe Larsen, Harald Haugaard og det danske kvindelandshold.

Den 6. oktober 2003 sendte Jette Torp sit 5 album på gaden. PAST THE POINT OF RESCUE er titlen. En dobbelt udgivelse med både CD og live DVD. På Cd?en finder man 17 af Torps bedste sange, eks. By the Light in your eyes, Every Time You Cry, Only a woman?s heart, Little Did I Know, håndbold EM sangen etc? Sangene er valgt med omhu og ikke mindst de versioner som de præsenteres i : En blanding af live-optagelser, nyindspilninger og originale album indspilninger.

Med CD? en følger en gratis live DVD. Her får du Jette Torp og hendes band hjem i stuen med al den energi, spilleglæde og entusiasme som er kendetegnet ved deres koncerter.
En optagelse fra Frederikshavn 10 maj i år med sange som I Feel Lucky, I Have Fallen in Love Again, By the Light in Your Eyes, Love Someone o.s.v.
Der foruden er DVD?en rig på bonus materiale : interview, videoer og biografier på både Jette og band.

I 2006 gik Jette Torp i Tivoli Friheden sammen med Klaus Wunderhits i et stort sommer show, hvor Århus Stiftstidende gav showet hele 5 stjerner. “Mord I Tivoli” er de to entertaineres bud på en moderne Varieté anno 2006.
Jette Torp & Band er:

Jette Torp: Vokal og guitar
Jan Kaspersen: Vokal, guitar og saxofon
Klaus Lorenzen: Guitarer, mandolin, vokal m.m.
Kristian Fogh: Keyboard, orgel, tangent-harmonika, vokal
Kristian “Scooter” Kold: Bas
Lars Wagner: Trommer, percussion

Admin / 26. april 2004 / Kunstner