Jakob Sveistrup

 Ved årets Europæiske Melodi Grand Prix, viste Jakob for alvor hele Europa, at han er med blandt tidens absolut bedste solister  ?og med sin karakteristiske udstråling og charme fejede han 29 lande af banen. Nu er Danmarks nye sangstjerne, Jakob Sveistrup, klar med et brag af et debut album.

På sit første album, der bærer titlen ?Jakob Sveistrup?, har han allieret sig med nogle yderst kvalificerede herrer indenfor den danske musik branche, nemlig Stig Kreutzfeldt, Poul Halberg, Jakob Launbjerg, Andreas Mørck, Anders Blichfeldt og Jascha Richter. Resultatet er en sublim popskive, som naturligvis på bedste Jakob Sveistrup manér også er krydret med elementer af rock, soul, R&B og funky fraseringer.

Kort sagt, der er lagt op til endnu et brag af en Sveistrup succes.

BIOGRAFI

Jakob blev født i Hjallese, lidt uden for Odense, den 8. marts 1972. Som 17- årig flyttede han hjemmefra samtidig med han tog sin studentereksamen på Tornbjerg Gymnasium i Odense. På dette tidspunkt var Jakob allerede i fuld gang med, at dyrke sin interesse for det musikalske i diverse Odense bands.

Alligevel valgte Jakob, at læse til lærer på Odense Seminarium hvor han færdiggjorde sin uddannelse i sommeren 1999.Musikken spøgte dog stadig og Jakob blev forsanger i bandet Copycats.dk, med hvem han har spillet et væld af arrangementer i gennem de sidste 6 år.

Men pludseligt begyndte tingene for alvor at gå stærkt for Jakob. Både privat og karrieremæssigt. Jakob havde netop takket ja til jobbet som speciellærer for børn med autisme, da DR valgte ham blandt tusindvis af talenter til programmet ?Stjerne for en aften?.

Her fremførte han soul klassikeren ?True to your heart? med så stor overbevisning at en finaleplads stod klar. Finalen blev afholdt i Forum i København, hvor Jakob sang sig til en flot fjerde plads foran 7000 live publikummer.

Privat gik turen i Pårup kirke, hvor Jakob den 27. maj 2000 giftede sig med sin elskede Iben, med hvem han har sine to dejlige børn Rasmus (3 år) og Kamille (8 mdr.)

Jakob er familiefar med stort F og bruger helst alt sin tid hos familien i Odense hjemmet

 

 

elmerdahl.dk / 9. juni 2005 / Kunstner