Ester Brohus

 

 

Musikalitet og stædighed er to nøgleord i Ester Brohus karriere. Hun valgte tidligt at forfølge sin drøm om at skabe sig en karriere som sanger og sangskriver. Siden pladedebuten ”Ester” og hittet ”Perfect Way” i 1992 har hun op til i dag manifesteret sig som vores stærkeste og mest originale country-inspirerende navn.

 

 

 

Musikalitet og stædighed er to nøgleord i Ester Brohus karriere. Hun valgte tidligt at forfølge sin drøm om at skabe sig en karriere som sanger og sangskriver. Siden pladedebuten ”Ester” og hittet ”Perfect Way” i 1992 har hun op til i dag manifesteret sig som vores stærkeste og mest originale country-inspirerende navn.

 

”Country musik er sundt for sjælen” siger Ester selv. Og hvis nogen skal vide det, må det være Ester Brohus. Hun skriver selv sin musik og sine tekster, som hun fremfører med sjæl og glød og fremstår i dag som en af de rigtig gode sangere og sangskrivere.

 

Hendes musik og tekster er på en gang tidsløse og aktuelle. Ester forstår at sætte sit helt personlige præg på såvel egne og andres sange. Hun har et stort hjerte for ”skæve” eksistenser og ”dem de andre ikke vil lege med”. Således er hun aktuel på de danske scener – I de danske fængsler. Den lille sangerinde, med den store stemme trækker også fulde huse i de danske kirker. Ester Brohus akkompagneres af Janus Bechmann på guitar og David Stevens kontrabas.

DISCOGRAFI 

 

2006 – The Perfect Way – Best Of

Så er hun tilbage….

 2004 – When Time Comes

Det er stadig Ester Brohus som sangskriver på When Time Comes. En sangskriverkarriere, hun flot og overbevisende indledte på Poor Pretty Little Me fra 2001 og forsatte på Come To Me året efter. Hun behøver derfor ikke længere tvivle på sine evner som sangskriver, og When Time Comes viser tilmed lidt nye sider af Ester Brohus.

 

2002 – Come To Me

 

Ester Brohus er ikke bare én af Danmarks allerdygtigste sangerinder – hun er også én af Danmarks allerfineste sangskrivere. Det slår hun fast med 7-tommer søm på det nye album “Come To Me”, et svingende, rockende nyt country album med 11 fantastiske sange. Så spring glad på Esters “Country Express”…der er igen fuld damp på turbinerne.

 

2001 – Poor Pretty Little Me

På “Poor Pretty Little Me” opleves det tydeligt, at Ester for er alvor trådt ud af skabet som sangskriver på albummets 12 personlige sange, der alle er skrevet af hende selv. “Poor Pretty Little Me” viser både den glade og den tænksomme side af Ester, men mest af alt er albummet et udtryk for troen på sig selv. Siden debuten har Ester insisteret på at spille country i Danmark. “Poor Pretty Little Me” indbragte Ester Brohus 3 Music Awards ved DMA 2002.

 1998 – Happy to be lonely

Ingen kan være i tvivl om Ester Brohus’s originalitet og slagkraft. “Happy To Be Lonely” hedder hendes nye plade. Her formår hun atter at vise sin kunst som sanger, men også i højere grad, som komponist. Man er tilbøjelig til at sige, at hun overgår sig selv igen og igen. Skulle man være i tvivl, så hør “Happy To Be Lonely”.

1995 – Heart Of Desert Longing

Ester Brohus udsender sit 3. album, “Heart Of Desert Longing”. Brohus er for længst blevet en del af toppen i dansk country. Hør f.eks. “Little White Lies”, single udspillet fra albummet, eller duetten med Anders Blichfeldt, “Blinded By You”. Ester er mere på toppen, end nogensinde.

 

1994 – The Letter

 

“The Letter” er titlen på Ester’s opfølger til debut’en for, snart to år siden. Der er ikke tale om stilskift – snarere en udvidelse af den varme musikalske spændevidde. Åbnings nummeret “Cry My Heart”, i fint selskab med Søren Sko, er ikke til at tage fejl af. “The Letter” placerer Ester Brohus der, hvor hun rent musikalsk, selv ønsker at være.

 

 

Admin / 26. april 2004 / Kunstner