Dorte Rømer

 

DORTE RØMER

– Jeg begyndte med at lave Stand-Up comedy på DIN’s i 1989. Og har siden turnéret landet tyndt og optrådt på de fleste danske stand-up scener som Boltens Gård, Comedy Zoo, Comedy Store og de danske “offentlige” scener og på DR, TV2 og TVDanmark.

I dag er jeg pga. min enormt høje alder (!) frivilligt pensioneret fra offentlige café og klub shows, og turnerer nu med specialskrevne shows der er skrevet til hver enkelt kunde. Her kan jeg nemlig kombinere min erfaring, trang til research, skuespil, manuskriptskrivning og Stand-Up på bedste vis. Men jo, jo – jeg er da frisk på at blive støvet af på landets Stand-Up scener når der kommer en kokret opgave.

Jeg er en læse-lærehest og drager enorm nytte af underlig viden når jeg laver mine shows. Mit CV har både en fortid som fotohandler, kinesisk medicin studerende, fægter, fængselslærer, linedanser, radiovært, julenisse og trylleassistent på samvittigheden. P.t. tager jeg en akademiuddannelse i komunikation. Man skulle jo nødigt kede sig!

Stand-Up Comedy

Efter en grundig briefing fra en “muldvarp” skrives showet til jer – om jer og for jer. Firmaer eller privatpersoner bestiller og bestemmer lige præcis hvad showet må og skal handle om. Hvad enten det er en kick-off eller en firmafest – måske med en overraskende indgang som “den nye LEAN konsulent”, den “vrede nabo” eller “den hæse norske sælger”.

Eksempel: For Gillette var jeg den “vrede ornitolog”, der stoppede en firma frokost, fordi gæsterne larmede så “Råbjerg-svalen” ikke kunne nå 2. yngleperiode (!) om sommeren. Muldvarpen begyndte at diskutere med mig, og resten af sælgerne blev stiktossede på ornitologen og hendes håbløse argumenter. Til stor lettelse hev jeg parykken af efter ca. 7 minutter. Heldigvis var den mest brovtende sælger også ham de andre havde mest materiale om! Alle kunne grine af sig selv – og missionen var fuldført; et show, der handlede om at holde god tone, selvom kunder ikke altid er lige positive!

Et show kan f.eks. også handle om et emne som ligestilling, som det var hos Ballerup Kommune;

Dagen sluttede i det mere festlige hjørne med Danmarks første kvindelige stand-up komiker Dorte Rømer, der også er skuespiller og fægtetræner. Hun troede ikke på ligestilling, men på ligeret. På en festlig måde fik hun ført os igennem mange eksempler på ligestilling fra sin egen hverdag.

Fra Cirkus til Shakespeare og Stand-Up

 

En underholdende rejse gennem de utallige jobs og uddannelser Dorte Rømer har involveret sig i. Fra mesterlæren som fotohandler til cirkuslivet som artist, turneerne med comedy og teater. Tre år i Skotland, en uddannelse som fægtetræner og underviser i Københavns Fængsler. ”En ballademagers foreløbige erindringer”, og et foredrag om at turde leve sine drømme ud.

 

Varighed: 1 time. Primært til skoler og uddannelsessteder.

 

Foredrag: Kroppen, Stemmen og Sproget  

 

Hvordan bruger vi vores krop – og hvad har vi glemt ? Hvordan er vores kropssprog blevet skabt, og hvordan udsender vi og modtager vi de non-verbale signaler. Det talte og uudtalte sprogs funktion bliver gennemgået i vilkårlig rækkefølge. Arketyper og eksempler fra vores hverdag vises af Dorte Rømer. Frivillige deltagere bliver anvendt som illustration ! Stemmens funktion og anvendelse demonstreres, og problemer med ”tudser” i halsen, ”knuder” på stemmebåndene, og ”grøde” i stemmen løses her, med de metoder Dorte selv har opfundet og via sin klassiske stemmetræning. Et levende og morsomt foredrag, hvor der skal arbejdes lidt på

stedet af tilhørerne.

 

Kroppen, Stemmen og Sproget

tilpasses den enkelte gruppe.

 

Varighed: 1 ½ time. Fra skoleklasser til virksomheder.

 

Kontakt os meget gerne for yderligere information om Dorte Rømer

elmerdahl.dk / 17. januar 2015 / Kunstner