Danseorkestret

 

DANSEORKESTRET

DANSEORKESTRET KAN DU MØDE

PÅ FAABORG SOMMER ROCK 2009

LØRDAG DEN 30. MAJ

Kig nærmere på

www.faaborgsommerrock.dk

I september 2008 udkom Danseorkestret med førstesinglen “Bamboozled” fra deres album ”Over Byen Under Himlen”, der udkom 2. februar 2009. Singlen blev en rigtig ørehænger og afspillet flittigt på de danske radiostationer. “Bamboozled” er et amerikansk udtryk, som betyder: at blive kørt ud på et sidespor, hægtet af, snydt, røvrendt, holdt nede, stukket i ryggen, fucked  – og fra en side, hvor man ikke venter det!

 

Jørgen Klubien siger selv om ”Bamboozled”: ”Sangen er skrevet efter, at jeg et par gange i min karriere i USA har oplevet at blive løjet til og snydt, af hvad jeg opfattede som gode venner. Af kontraktlige grunde kan jeg ikke nævne navne, men sangen handler om to forskellige oplevelser, som jeg har kombineret til en sang. Teksten og ordene er blevet til sammen med Jacob og Rasmus, som også kender til den slags oplevelser. Det er egentlig en sang om venskab – og jo dybere et venskab, som viser sig at være “tyndt”, jo dybere sårer det.”

 

Danseorkestrets kerne består af sangeren Jørgen Klubien, percussionisten Jacob Andersen og bassisten Rasmus Kærså. Derudover medvirker også guitaristen Aske Jacoby, pianisten Steen Rasmussen og trommeslageren Claes Antonsen. Musikken er stadig en blanding af soul og latin, og Danseorkestrets kommende album byder på en perlerække af danske sange.

 

Danseorkestret begyndte deres karriere i 1984 med sangen ”Regndans”, som vandt ”Årets John” på Musikcaféen i København. Debutpladen “Danseorkestret” udkom året efter og indeholdt udover ”Regndans” også numrene ”Marianne”, ”Discodørmand”, ”Satellit” og ”Kom Tilbage Nu”, og ved Rock Prisen i 1985 blev Danseorkestret kåret til ”Årets Nye Navn”.

 

Jørgen Klubien har sideløbende med musikken en karriere som tegnefilms tegner og idémand for blandt andre Disney og Pixar Animation. Jacob Andersen er en af landets flittigste studiemusikere og har produceret plader for bl.a. Sanne Salomonsen. Rasmus Kærså er kendt fra sit arbejde i bl.a. Græsrødderne og Moonjam.

 

Nu er Klubien hjemme fra USA igen for – sammen med Kærså og Andersen – hvor de udgav det det nye album med titlen ”Over Byen Under Himlen” i februar 2009.

 

Diskografi:

 

”Spred Vingerne Ud” (2000)

”De Største Hits”  (1996)

”Den Store Kærlighed” (1994)

”Det Flyvende Tæppe” (1990)

”Long Distance” (1987)

”Danseorkestret” (1985)

 

 

elmerdahl.dk / 24. februar 2009 / Kunstner