Brian Mørk

 

 I 2010 blev Brian Mørk aktuel med sit første one man show “MØRK”, der bød på skarp men velklædt satire i koncentreret storform. Showet fik flotte ord med af både Jyllands-Posten og Politiken, der bl.a. skrev “begavet og underholdende” samt “Mørk er en glimrende tekniker, og han har god kontakt med publikum, ligesom hans evne til at reagere på input fra salen bestemt ikke fejler noget.”.

 

Når Brian Mørk inviterer os inden for i sin verden, kan vi kun le af lettelse over, at det er Brian, der er vokset op dér og ikke os. Nogle vil påstå, at Brians barndom var dyster og sær – og de vil have ret. Brian blev ikke så meget født som løsladt efter 9 måneders isolation, og han fik at vide, at hvis han ikke opførte sig ordentligt, så røg han ind igen. Den slags sætter sine mærker. Brians Mørks evner er ikke gået verden forbi, og han har på rekordtid skabt sig et navn inden for comedy branchen.

Brian Mørk skabte sammen med Thomas Hartmann showet ”For Your Eyes Only”, som spillede for fulde huse, og sammen med kollegaen Carsten Eskelund fungerede han som vært på UNICEF’s ”Talegaver Til Børn” i 2005.

Som humørforfatter er Brian en af de mest brugte i dansk TV. Han har været fast del af redaktionen bag populære programmer som TV3s ”Parlamentet”, TV 2’s ”Rock ‘n’ Royal” og “9 ud af 10”, ”Gintbergs Store Aften” og ”Dolph og Wulff” på DR2. Derudover har Brian skrevet programmer som TV 2’s ”Styr på dyr”, DR’s ”Familien Morgenhår” og ”Zulu Awards”.

 

Bonus: Han brillerede desuden som vært på Radio 100FMs ”Morgenhyrderne” sammen med Lasse Rimmer og Andrea Elisabeth Rudolph og som forfatter og medvirkende i sketch programmet ”Gustne Gensyn” på TV2 Zulu.

I 2006 kastede Brian og kollegaen Christian Fuhlendorff sig over en fri fortolkning af Biblens til tider mærkværdige indhold. Showet “Biblen” blev et uhyre aktuelt og mediedækket show med nye vinkler på Jomfru Maria, Abraham og selveste Vorherre.

 

Nævnes skal også hans shows “Brian Mørk Show” samt ”Mørk & Jul”

 

 

elmerdahl.dk / 31. januar 2006 / Kunstner