Brødrene Olsen

BRØDRENE OLSEN

Jørgen Olsen (født den 15. marts 1950) og Niels “Noller” Olsen (født 13. april 1954) stammer fra Odense. De flyttede med deres forældre til København, og allerede da de var henholdsvis 12 og 8 år, startede de bandet “The Kids” med Morten og Niels Thybo.

I mere end 40 år har Brødrene Olsen været et kendt navn i Danmark, især når det kommer til musik som bygger på gamle traditioner og høj kvalitet.

Gennem 70?erne, 80?erne og 90´erne, har Brødrene deltaget syv gange i det danske Melodi Grand Prix, og i februar 2000 var der mere end én million seere, som så Brødrene ?slå? de ni øvrige deltagere, med en sang som fængede publikum fra første strofe.

Deres sejr skyldes en sang, simpel men alligevel meget kompleks ?Smuk som et Stjerneskud?. En sang som er Jørgen Olsens hyldest til hans egen kone og den modne kvinde.

I maj 2000 repræsenterede Brødrene Olsen Danmark i ?Eurovision Song Contest? i Stockholm, hvor hele Europa tilkendegav deres begejstring og dette medførte en suveræn førsteplads til Jørgen og Noller. Brødrene fik en triumferende sejr stik imod bookmakernes odds – Deres sang førte tilmed feltet fra start til slut. Den engelske version “Fly on the Wings of Love” gik direkte i blodet både hos publikum i salen, samt hos alle de europæiske seere som fulgte showet.

Jørgen og Noller har, siden de vendte tilbage som Europæiske Grand Prix-vindere, deltaget i nogle af Europas mest berømte radio- og Tv shows.

Albummet “Wings of love” har haft et rekord salg, bl.a.. femdobbelt platin i Danmark.

Den karakteristiske blanding af traditionel pop og bløde latinamerikanske rytmer er kendetegnende for det meste af albummet – alle 10 sange rigtige ørehængere som går lige i blodet på lytterne.

I udlandet har Brødrene Olsen også gjort det godt, og har bl.a. fået dobbelt platin i både Sverige og Norge for “Wings of Love”. I flere af de skandinaviske lande har de ligget nummer ét på single- og album-hitlisterne, og i resten af Europa har “Wings of Love” haft besteget de europæiske hitlister med en utrolig hastighed.

Efter dette blev albummet “The Story of Brødrene Olsen” udsendt. Albummet indeholdt Brødrenes største hits gennem perioden 1972-2000. På albummet indgik også et splinternyt julenummer “We believe in love”. Sangen havde de samme fascinerende og unikke rytmer som “Wings of Love”, og gik hen og blev et solidt jule-hit.

I starten af maj 2001 udgav Brødrene så det ventede album “Walk right back”. Et solidt album der, som det forrige, bunder i den traditionelle pop – dog også inspireret af både latin, rock´n´roll og ikke mindst de skotske sækkepiber!

Samtidig gjorde de en stærk symbolsk optræden ved “Eurovision Song Contest” i Parken d. 12 maj samme år, ved at optræde med “Fly on the wings of love” samt det nye titelnummer “Walk right back” foran 30.000 euforiske publikummer –  taget løftede sig da de første strofer blev lagt an til sidste års suveræne vindersang, og publikummet indså det var de 2 Olsen-brødre der stod på scenen. En kæmpe succes!

På trods af deres sejr og vidt omfattende berømmelse tager Brødrene Olsen situationen med deres sædvanlige ro. Brødrene har tidligere prøvet både berømmelse og succes. Deres debut album “Olsen”, udgivet i 1972, solgte mere end dobbelt platin i Danmark. Ligeledes oplevede Jørgen og Noller nogle hektiske år, som teenage idoler, med skrigende fans som mødte dem overalt hvor de færdedes. I 80´erne slog Brødrene for alvor igennem i udlandet, bl.a. Tyskland, Frankrig, Japan og selvfølgelig Skandinavien med hits som “Marie, Marie”, “Louise” og “I Give You All The Love I?ve Got”.

Udover at være utrolig musikalske er Olsen Brødrene også kendt for at være afslappede, udadvendte og i stand til at tale med næsten hvem som helst. Og trods deres musikalske succes, har Brødrene Olsen valgt at leve så almindeligt som muligt med deres respektive familier.

Brødrene færdiggjorde 2 CD´er. Den ene der i første omgang var til det Skandinaviske marked med titlen “Songs”  og den indeholdt hits fra 60´erne og 70´erne, sange som Brødrene selv gerne ville have skrevet. På denne CD blev Jørgen og Noller backet af Poul Halberg med band.
Den anden CD var til det tyske marked – og her sang Brødrene alle deres egne hits på tysk!!

I

 

Admin / 26. april 2014 / Kunstner