Mogens Jensen – På vej op ad Mt. Everest

 

Dansker bringer menneskerettigheder
til toppen af Mount Everest

 

 

Onsdag d. 1. april rejste den verdenskendte danske professionelle bjergbestiger, Mogens Jensen, til Himalaya. I slutningen af maj vil Mogens Jensen forsøge at bringe FNs menneskerettigheder og det blå FN-flag til toppen af verdens højeste bjerg.

 

– ”Menneskerettighederne er universelle. De gælder for alle mennesker – og de gælder for alle egne af verden. Derfor blev vi begejstrede, da Mogens Jensen for nylig kontaktede os og spurgte, om vi var med på idéen at bringe menneskerettighederne og FNs flag til toppen af Mt. Everest”, siger direktør for FNs udviklingsprogram i Norden, Jakob Simonsen.

 

– ”Det er såmænd kun lidt over tre måneder siden, at menneskerettighederne kunne fejre 60 års jubilæum. Jeg kan dårligt forestille mig en flottere markering end at bestige verdens højeste bjerg for at fejre dine og mine rettigheder”, udtaler Jakob Simonsen.

 

På et pressemøde i FN-Bygningen i København d. 31. marts overdrog han et FN-flag og en kopi af menneskerettigheds-deklarationen til Mogens Jensen.

 

Kipling Travel arranger Danmarks største basecamp trek nogensinde

 

Denne deklaration bringer Kipling Travel og mere end 60 danske trekkere til basecamp, i hvad der er Danmarks største basecamp trek nogensinde, arrangeret netop med menneskerettighedserklæringen i fokus. Her afholdes der en religiøs ceremoni, en Puja, hvorefter erklæringen overrækkes til Mogens, som så forsøger at bringe den til tops.

 

– ”Det er en stor ære for mig at indgå samarbejdet med FN og Kipling Travel, så vi kan få menneskerettighederne til tops, og fejre jubilæet for deklarationen som vedrører os alle, og aldrig må blive taget for givet… Det er for mig en enorm ekstra motivationsfaktor at bringe menneskerettighedserklæringen til toppen af verden!”, konstaterer Mogens Jensen.

 

Mogens Jensen blev kendt af TV-seere verden over, da han i 2006 & 2007 forsøgte at bestige Mount Everest uden brug af ilt. Det er i alle tilfælde en stor bedrift, men for Mogens Jensen yderligere udfordrende, da han er astmatiker. Det lykkedes for Mogens Jensen at komme i audiens på toppen af Mount Everest den 22. maj 2007, med hjælp af kunstig ilt fra 7500 meter.

 

Ekspeditionen vil kunne følges her på hjemmesiden, da Mogens Jensen har lovet at holde os ajour med hjemsendte rejsebreve. Læs rejsebrevene her

 

Læs mere om Mogens Jensen her

Kontakt os meget gerne for yderligere oplysninger og eventuel booking af hans foredrag.

elmerdahl.dk / 3. april 2009 / Foredrag