Lise Nees

 

Lise Nees

 

 

– sangerinde med internationalt format

 

Lise Nees´ utroligt flotte sangstemme har man bl.a. kunne opleve i masser af musicals på de københavnske storscener samt på turneer i såvel ind- som udland.

 

Hun leverer en helt igennem smuk, elegant og stilfuld optræden, hvor hun udover at synge med stor indlevelse og stærk udstråling til hver enkelt sang også kan knytte helt personlige oplevelser eller facts. Kort sagt: en oplevelse langt ud over det sædvanlige!

 

Lises repertoire spænder vidt, men det er musicalen hendes hjerte banker for: både de store, flotte og de inderlige, følelsesladede sange.  Det er især her, man hører hende stemmes kraft og dramatiske fortolkning til fulde. Hendes store erfaring giver hende en ro og et overskud i sine sange, som man sjældent møder. Og af og til må publikum fælde en tåre eller to…

 

Hun har sunget for tusindvis af mennesker bl.a. andet som Eponine i ”Les Misérables” på Østre Gasværk Teater. Lise har iøvrigt en Danmarksrekord: hun har medvirket i denne fantastiske musical hele 215 gange! Lise har iøvrigt også spillet hovedroller på de store københavnske scener i ”The Sound of Music”, ”Hans Christian Andersen”, ”Tordenskiold” og ”Crazy For You”.

 

Af store solist-optrædender kan bl.a. nævnes sommerkoncerterne med Radio Underholdningsorkesteret på Ledreborg Slot, hvor Lise sang for mere end 20.000 mennesker. Optagelserne herfra med sange fra ”West Side Story” og ”Mød mig på Cassiopeia” kan jævnligt høres i radioen på P4 med Hans Otto Bisgaard som vært.

 

Hun startede med at modtage solo-sangundervisning allerede som 10-årig. Senere blev hun optaget på Musikkonservatoriet og fik her bl.a. undervisning af den amerikanske sangprofessor Oren Brown, som bemærkede Lises sangtalent og spåede hende en flot karriere. Hun er én af de få herhjemme, som både har en klassisk sanguddannelse samt en mange-årig videreuddannelse indenfor musicalgenren i New York. Her har hun nemlig, som den eneste dansker, fået lov til at uddanne sig i Broadwayteknik (sangteknik) hos Barbra Streisands sanglærer.

 

Lise Nees har sunget/spillet sammen med alle landets førende stjerner. Heri blandt kan nævnes: Kurt Ravn, Stig Rossen, Jesper Lundgaard, Dario Campeotto, trompetisten Per Nielsen og mange flere. Og af udenlandske navne kan nævnes: Harolyn Blackwell og Jerry Hadley (Broadway), Ria Jones og Leo Andrew (West End).

 

Lise Nees har ved flere lejligheder sunget for medlemmer af kongehuset bl.a. Dronning Margrethe og den norske Dronning Sonja. Hun er fast tilknyttet Lundbeck Institute ved deres CandleLightDinners på Villa Rex i Skodsborg, hvor hun underholder for et internationalt publikum. Denne optræden er selvfølgelig helt igennem på engelsk – både hvad angår sange og speak.

 

 FIRMA ARRANGEMENTER

 

Lise Nees synger gerne til f.eks.

    *

      Reception

    *

      Jubilæum

    *

      Fødselsdag

    *

      Tiltrædelse/fratrædelse

    *

      Indvielse

    *

      Fusion m.m.

 

  Repertoiret ved en sådan festlig lejlighed kunne eksempelvis indeholde:

 

    *

      New York, New York

 

    *

      ”Somewhere over the Rainbow” fra ”The Wizard of OZ”

    *

      ”Memory” fra ”Cats”

 

    *

      ”Don´t cry for me, Argentina” fra ”Evita”

    *

      ”Cabaret”

    *

      ”Thank you for the Music” af ABBA

 

       PRIVATE ARRANGEMENTER 

 

Lise Nees tilbyder også at synge ved private arrangementer som f.eks.

 

Bryllup i kirke

Giv din elskede, dine slægtninge eller gode venner en overraskelse i kirken.

*

      ”Ave Maria” (Schubert)

    *

      ”Pie Jesu” (Andrew Lloyd-Webber)

 

– og ved den efterfølgende fest

 

    *

      ”Det er ganske vist” fra ”Skønheden og Udyret”

    *

      ”Can you feel the Love Tonight” fra ”Løvernes Konge”

    *

      ”Hopelessly devoted to You” fra ”Grease”

    *

      ”The Rose” – titelsang fra filmen

    *

      “My Heart will go on” fra “Titanic”

 

Fødselsdage

Kan naturligvis indeholde en fødselsdagssang – og andre festlige sange fra diverse musicals og film.

 

    *

      ”I could have danced all Night” fra ”My Fair Lady”

    *

      ”Summertime” fra ”Porgy and Bess”

    *

      ”Oh, mio babbino caro”

    *

      “What a wonderful World”

 

Begravelse/Bisættelse

 

Få Lise Nees´smukke stemme til at fylde kirkerummet.

    *

      ”Smile”

    *

      ”Time to say Goodbye”

    *

      ”We´ll meet again”

    *

      ”Amazing Grace”

    *

      ”Altid frejdig når du går”

    *

      ”Dejlig er Jorden”

    *

      ”Du som har tændt millioner af stjerner”

    *

      ”Tunge, mørke natteskyer”

 

 Stemmen er dit personlige visitkort – Teambuilding

 

 Hvorfor stemmetræning som teambuilding?

 

Fordi stemmen er vores primære udtryksmiddel, som vi bevidst eller ubevidst sender mange forskellige signaler med. En fastlåst, klemt eller ufri stemme kan virke både fysisk smertende og ubehagelig for selve personen og kan opfattes af andre (kunder og kollegaer) som forstillet, uærlig eller afstandstagende.

 

Jeg er fra mit arbejde som sanginstruktør på musikforestillinger vant til at arbejde således, at der opnås en musikalsk helhed og samtidig kan jeg via min sangpædagogiske erfaring arbejde med at få den enkelte til at yde sit optimale rent stemmemæssigt.

 

 Grundkursus

 

Teambuilding-kurset starter med en intro, hvor vi både vil tale om, hvordan vi bruger vores stemme på jobbet, i hverdagen og i øvrigt (ved fritidsinteresser, til fest m.m.)

 

Derefter vil vi arbejde på at få en kropsholdning (stående eller siddende) som kan forbedre vores stemmebrug. Dette kan i høj grad være med til at give en fri og åben stemme.

 

Dernæst skal vi afprøve forskellige former for vejrtrækning. Med et højtliggende, stresset åndedræt mistes kontakten til resten af kroppen, stemmen låser sig fast og det kan til tider være smertefuldt at tale. Derfor skal vi arbejde hen imod at få vejrtrækningen ”ned i maven” – som det helt forkert hedder på dansk. Det dybe åndedræt virker ikke bare afstressende og afslappende, men giver os et meget større  og bedre udbytte af luften. Det giver ro, klarhed, og du bliver mere fokuseret.

 

For at kunne give stemmen kraft, har den brug for støtte fra mavemusklerne. Gennem mavemuskeløvelser (!) lærer du at styre stemmen, så den kan åbne sig, slappe af, få større lydstyrke, mere fylde, kunne tale længere tid på en indånding, variere i tonehøjde m.m.

 

Så går vi i gang med sang-øvelserne. Du lærer nogle lette og meget anvendelige sangøvelser, som hurtigt får din stemme til at blive bedre. Sangøvelserne kombinerer også med åndedræts- og støtteøvelserne.

 

Det er meget godt med sang-øvelser, men det er først, når vi begynder at overføre dem til rigtige sange, at du selv kan mærke, hvor stor betydning de har. Derfor skal vi også hurtigt i gang med at synge sange. Vi lægger ud med en kanon – altså en sang, hvor man synger forskudt af hinanden. Det giver dig mulighed for både at opleve din egen stemme, men også at være del af en gruppe – at kunne holde sin egen stemme i samklang med andre. Så går vi over til solo-sang. Først synger vi sangen allesammen, og dernæst kan vi splitte den ud i solo-linier, så alle gradvist prøver at synge solo.

 

Efter at have lært sin egen stemme bedre at kende går vi nu over til at synge i kor, også kaldet flerstemmig sang. Alt efter deltagernes niveau, forudsætninger og sammensætning, synger vi nu i stemmegrupper: sopran, alt, tenor og bas. Fra repertoiret kan nævnes det gamle Svenne og Lotta nummer ”Breaking up is hard to do”, Rod Stewarts ”Sailing” eller den gamle sjæler ”Blue Moon”.

 

Afsluttende vil deltagerne få nogle gode råd med på vejen ved overanstrengelse af stemmen, forkølelse, virus i halsen, halsbetændelse m.m.

 

 Tillæg A:

 

Individuel vejledning i korrekt stemmebrug.

 

Hver deltager får 15 minutter med en personlig og individuel vejledning til bedre stemmebrug. Denne kan bl.a. indeholde korrektion af kropsholdningen, øvelser til et bedre brug af vejrtrækningen, kombination af stemme og støtte (brug af mavemuskler ved stemmeføring), vejledning af toneleje for talestemmen, gode råd til stemmepleje og meget mere.

 

Tillæg B:

 

Lav en firma-sang.

 

Deltagerne opdeles i mindre grupper, som på en selvvalgt eller given fælles melodi udarbejder en slag-sang for firmaet. Indholdet kan f.eks. være om firmaets kommende målsætning, fælles holdninger, strategier m.m. Jeg konsulterer løbende grupperne og kan evt. sætte bevægelser/koreografi til sangene. Disse opføres efterfølgende ved en optræden, og grupperne kan evt. indbyrdes konkurrere om en pris.

 

Tillæg C:

 

Mini-koncert

 

Lise Nees akkompagnerer sig selv i 4 musicalsange samt et a capella nummer.

 

Tillæg D:

 

Eksklusiv koncert

 

Arrangementet afsluttes med en eksklusiv koncert med pianist. Varighed: 45 minutter.

 

OBS!

 

Det skal understreges, at hele kurset vil foregå i en let og underholdende stemning samt at INGEN tvinges til at lave øvelser, de ikke har lyst til/mod på. Iøvrigt kan det tilføjes, at når man arbejder med stemmer, arbejder man også med den person, som stemmen sidder i. Dette teambuildingkursus vil således også udvikle de enkelte deltageres personlighed og give dem et større stemmemæssigt overskud i hverdagen – og dét kan både kunder og kollegaer mærke!

 

 

 

 

 

 KONTAKT OS FOR UDDYBENDE

                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

elmerdahl.dk / 18. december 2007 / Kunstner