FLEMMING JENSEN

 

GRØNLAND

DET ER HER DET SNER

 

Med udgangspunkt i romanen JAKOB, der udkom den 23. august 2010, fortæller Flemming Jensen om det grønlandske fangersamfund, han har levet og leet i.

 

Emnet er alvorligt, men det hele sker i en hvirvelvind af anekdoter, latter og munter fornøjelse ved vore forskelligheder.

 

Det er i basale samfund – hvor som helst på kloden – at vi finder kraften til at blive moderne mennesker – med os selv i behold.

 

Her er Jensen helt på linje med den grøn-landske ungdom af i dag. En ungdom, som han ser som lyset for enden af tunnellen – også fordi den sætter morskab højt og endnu ikke har ladet humor blive til hån.

 

Foredraget kan varieres mellem 45 min og 1 ½ time.

 

Det er sådan set ret sjovt

INFO-BOX

 

Flemming Jensen har i en årrække arbejdet som lærer i en lille bygd på Nordgrønland.

 

Efter hjemkomsten slog han i 1979 igennem som skuespiller i Rottefælden. Så fulgte nogle år med revyer i Mogenstrup og Hjørring, inden turen kom til fjernsynet. Her kender vi ham både fra – Jensen tonajt show” og ”Jensen Rejser” og ikke mindst fra ”Nissebanden”.

 

En stribe af bøger, senest ”Jacob” fra august 2010 og før den ”Bank-røver blues” fra oktober 2008, er det også blevet til – og teater-stykker – bl.a. ”Spindoctor”

 

Og nu kan vi også opleve hans forrygende foredrag.

 

elmerdahl.dk / 18. maj 2015 / Foredrag