Mick Øgendahl

 

 

Mick Øgendahl er ikke en af Danmarks største komikere… faktisk er han kun 169 cm høj hvilket faktisk er én centimeter højere end selveste Brad Pitt, der er 168 cm høj.

 

Du kender ham fra:

Showene “Micktrix”, “TÅFRÆSER”, ”UNDSKYLD!” og “Propaganda” men også fra “Tak for i aften” og “Hvor fanden er Herning” på TV2 Zulu samt filmene ”Blå mænd” og “Julefrokosten”.

 Mick kan finde på at snakke om:

Ekspedienter, Undertøj, Trafikanter, Opvækst på landet og livets uretfærdigheder.

 Det vidste du ikke om ham:
Lagde stemme til zebraen ‘Marty’ i animationsfilmen “Madagascar”.

 Kort om Mick
Mick Øgendahl er noget nær det sjoveste menneske på dansk grund, kendt for sit enorme komiske talent der undertekstes af et fantastisk gummiansigt. Han er en moderne klovn. Sådan siger i hvert fald kollegaerne om Mick Øgendahls stand-up-stil, der nyder godt af både hans ranglede krop og fjollede fjæs. Han er en komiker, der taler til hjertet og hjernen – og han mestrer den hurtige, umiddelbare komik, men også den mere nuancerede.

 Mick har lavet stand-up siden 1993, hvor han startede sin karriere på det nu legendariske Din´s i København. Mick er en energisk og suveræn fysisk komiker, der mesterligt bruger både krop og ansigt til sine komiske understregelser.

 

Mick Øgendahl er en atypisk stand-up komiker. Hvor langt de fleste stand-up komikere udelukkende bruger det talte ord til at fremføre deres pointer, fortæller Mick Øgendahl med hele kroppen og hjertet. ”En moderne klovn”, har kollegaerne drillende kaldt ham. Men egentlig er sammenligningen ikke helt ved siden af. Mick Øgendahl er nemlig en symbiose af det talte og kroppens sprog.

Kendetegn: Som komiker mestrer Mick både den hurtige umiddelbare komik, men også den mere nuancerede. Han er en komiker, som taler både til hjertet og hjernen.

Bonus: Mick er et dedikeret menneske, og når han kaster sig ud i noget, er han kompromisløs i sin stræben på det optimale.

På tv-siden har Mick medvirket i “Stand-up.dk” på TV 2 Zulu, “Vindhætterne” og Gintbergs Show Off” på DR 2 samt “Monberg & Tuxen” – et program han også var medforfatter til. Mick har desuden beskæftiget sig med skuespillet i DR1 julekalender, “Nissernes Ø” og i komedien “Regel nr. 1”.

 

Mick har desuden flere gange deltaget i UNICEFs velgørenhedsshow ”Talegaver til Børn” senest i 2006.

Ekstra: Mick spillede den professionelle langtidsledige Gajol i DR 2 voksen julekalender ”Jul i verdensrummet” i 2006 og afslørede, at der er komisk liv i rummet.

 

elmerdahl.dk / 10. oktober 2005 / Kunstner