Lizzie

 

 

Den 24-årige halvt danske, halvt færøske sangerinde Lizzie (Ann Elisabeth Berg) bragede igennem på de danske radiokanaler med siglen ‘Ramt I Natten’. På TDC Musik gik det også strygende med salget, lignende salgstal er faktisk ikke set siden KNA Connected fejrede store succeser med ‘Fibs(Løgn & Latin)’.

Lizzie havde igennem halvandet år arbejdet sammen med producerne Madness4real og Pitchshifters samt tekstforfatter Jonas Kur om det, der er blevet til en spændende hybrid imellem dansksproget R’n’B og 80’er pop.

Førhen har Lizzie arbejdet med forskellige producerteams i København på diverse engelsksprogede R’n’B- og rapprojekter. I denne sammenhæng har hun bl.a. varmet op for både
Mobb Deep og 50 Cent. Det var dog først, da Madness4real fik Lizzie til at lave en dansk duet med Alex til hans album ‘Ta’ det tilbage’, at Lizzie for alvor fandt sit musikalske ståsted.

Lizzie har en sjældent varm og soulet kvalitet i sin stemme – en kvalitet, der normalt er forbeholdt amerikanske sangerinder. Hun har sunget i kor og spillet i bands, siden hun var 7 år.

Om ‘Ramt i natten’ fortæller Lizzie, at den handler om that feeling, man kan blive ramt af en nat i byen, når man får øje på kærligheden midt i menneskemængden. ‘Hvem var din ven der’, synger hun til den udkårne, som står foran Amor. Kærlighedsguden er det imidlertid kun hende, der kan se, selv om han står parat med bue og pil.

Med singlehittet ”Ramt I Natten” toppede hun hitlisten. I august 2008 var hun helt oppe på 4 x platin, Det var det næsten helt uhørt i nyere tid. Yderligere lå hun nr. 1 med hittet i 12 uger. I juni 2008 var hun på top 10 på listen 33 uger i træk, og primo oktober havde hun ligget på listen i 47 uger. Start november 2008 fik en re-entering på listen med nummeret og dermed røg hun op på 48 uger.

Derefter røg hun ud igen og sandelig ikke om hun så ultimo november røg ind igen og dermed kom op på 49 uger på listen.

Den nu 25-årige sangerinde blev ramt af det danske, da hun sang duet med Alex på hans album ”Ta’det tilbage”, og efter det begyndte hun selv at skrive på dansk. 

 

 

 

 

elmerdahl.dk / 7. februar 2008 / Kunstner

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *